Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
S&P: "Türkiye'nin Kredi Notu Tehlikede DeĞil"
Tarih : 2019.04.04  18:53:51
S&P'nin EMEA Kİdemli Direktör ve Analisti Frank Gill, Türkiye'nin kredi notunun hali hazİrda bir indirim tehlikesi ile karşİ karşİya olmadİĞİnİ söyledi.

Uluslararasİ kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin EMEA Kİdemli Direktör ve Analisti Frank Gill, Türkiye'nin kredi notunun hali hazİrda bir indirim tehlikesi ile karşİ karşİya olmadİĞİnİ, bununla birlikte liranİn daha fazla deĞer kaybetmesinin Türk şirketleri ve bankalarİ için "çok, çok kötü" bir haber olacaĞİnİ bildirdi.
S&P'nin canlİ interaktif Web yayİnİnda Türkiye'nin ve Türk bankacİlİk sektörünün durumuna ilişkin deĞerlendirmede buluna Frank Gill, "şu anda Türkiye için en büyük soru işareti ülke içinde liraya olan zayİf güvenin nasİl tesis edileceĞine dair belirsizlik. şartlar deĞişmez ise Türk özel sektörü borç çevirmenin üstesinden gelebilecek gibi görünüyor. Lirada zayİflamanİn devam etmesi Türk şirketleri ve buna baĞlİ olarak bankalarİ için çok, çok kötü haber olur" diye konuştu.
Türkiye'nin kredi notunun hali hazİrda tehlikede olmadİĞİnİ düşündüĞünü ifade eden Gill, bununla birlikte Türkiye'nin bilançosunda genişlemenin devam etmesi halinde endişelerin artabileceĞini vurguladİ.
Gill ayrİca, lirada daha fazla sİkİntİ yaşanmasİnİn daha çok sayİda şirketin kredilerini geri ödemekte problem yaşamalarİna neden olabileceĞini ve Türkiye'nin sorunlu krediler için resmi tahminlerinin hali hazİrda sistemdeki tüm problemli kredileri hesaba katmadİĞİnİ da vurguladİ.
Türkiye'nin IMF'ye ihtiyacİ olmayacakDiĞer taraftan, S&P Global Ratings analistlerinin Türkiye, Rusya, Orta ve DoĞu Avrupa için görüşlerini yatİrİmcİlarla paylaştİklarİ interaktif Web yayİnİnda yapİlan anket, katİlİmcİlarİn Türkiye'nin bir IMF programİ istemeyeceĞine inandİklarİnİ ortaya koydu.
S&P'nin interaktif Web yayİnİna katİlanlara 3 seçenekli bir anket yöneltildi.
Katİlİmcİlarİn yüzde 50,8'i "Türkiye ekonominin içinde bulunduĞu durumun üstesinden gelecek bir yurt içi reform programİ uygular ve bankalarİn yeniden finanse eder. IMF programİna gerek duyulmaz" seçeneĞine destek verdi.
Kur üzerinde daha fazla baskİnİn kaçİnİlmaz olduĞu ve Türkiye'nin yİl sonundan önce olmak üzere er ya da geç bir IMF programİna ihtiyacİ olacaĞİ düşünenlerin oranİ yüzde 34,4 olarak gerçekleşti.
Ekonominin hali hazİrda dibe vurduĞuna, bankalarİn yeterli tamponlarİnİn bulunduĞuna, demografinin güçlü olduĞuna ve kİsa vadede Türkiye'nin esnekliĞinin, direncinin olduĞundan küçük görüldüĞüne inananlarİn oranİ yüzde 14,8 oldu.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim