Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
“Artİk Büyük Türkiye Hedefine Odaklanmalİyİz”
Tarih : 2019.06.25  17:04:49
Müstakil Sanayici ve İş Adamlarİ DerneĞi (MÜSİAD) Konya şube Başkanİ Ömer Faruk Okka, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanlİĞİ seçimlerini deĞerlendirdi.

Başkan Okka, yaptİĞİ yazİlİ açİklamada şu görüşlere yer verdi; 

“İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanlİĞİ seçim sonuçlarİnİn, İstanbul halkİ için hayİrlara vesile olmasİnİ diliyorum. İstanbullular iradelerini sandİĞa yansİtmİş, önümüzdeki 5 yİl için şehre hizmet edecek başkanlarİnİ seçmiştir.Bu bir yerel seçimdir ve geride kalmİştİr.

Ülkemiz, dünya genelinde ekonomik durgunluk beklentisi, ticaret savaşlarİ ve coĞrafyamİzda gelişen siyasi çekişmeler gibi birçok etkenle mücadele etmek ve bir yandan da kendi kalkİnma ve büyümesini gerçekleştirmek zorundadİr.Bu günden başlayarak, önümüzdeki seçimsiz görünen 4 yİlİ, ülkemizin geleceĞi için çok önemli görüyoruz. Bu süreci doĞru şekilde deĞerlendirmeli, birlik ve beraberlik içinde 2023 hedeflerine emin adİmlarla ilerlemeliyiz.MÜSİAD Konya olarak, ülkemizin, Cumhurbaşkanİmİzİn vizyonu çerçevesinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerine ulaşacaĞİna dair güçlü bir inanca sahibiz. Ülkemizin gerek ekonomisine, gerekse bölgesel konumuna yönelik olarak, dİşarİda ve içeride birtakİm oyunlar planlandİĞİ herkesçe bilinmektedir. Bunlardan korunmanİn yolu, her alanda, özellikle de ekonomi alanİnda güçlü olmaktan geçmektedir.

Ülkemiz, üretim ve ihracat ekseninde büyümeye mecburdur. Kamusal alanda gerçekleşmesini beklediĞimiz dönüşümler hİzla tamamlanmalİdİr. Kamu, üretim, istihdam ve ihracat için risk alan, gece gündüz demeden çalİşan işadamlarİmİza ve sanayicilerimize İşİk tutan, rehberlik eden bir konuma gelmelidir. Ekonomimizdeki sorunlarİ bütüncül bir bakİş açİsİ ile ele alarak çözmeye çalİşmak yerine, konuyu, bölgesel, sektörel ve hatta işletme ölçekleri temelinde ayrİ ayrİ ele alan bir bakİş açİsİna ihtiyaç vardİr.

İstihdam ve ihracata yönelik açİklanan bunca desteĞe raĞmen, işsizlik ve cari açİkta halen istediĞimiz konumda deĞiliz. Yİllardan beri gençlerimiz işsizlikten yakİnİrken, sanayicilerimiz, işlerini geliştirmek için gerekli iş gücünü bulamamaktan şikâyetçiler. Bu ve benzeri sorunlarİn çözümü için, karar alİcİlar, iş dünyasİnİn sorunlarİnİ yerinde tespit ederek isabetli kararlar almanİn yolunu bulmalİdİr.Ülke olarak, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenirsek, 2003’de başlayan başarİ hikayesini yeniden yazabiliriz.

GerektiĞinde ülkesi için canİnİ vermekten çekinmeyen aziz milletimiz, zorluklara karşİ kenetlenecek ve her kesimin elini taşİn altİna koyduĞu bir kalkİnma hareketine yürekten destek verecektir. Meselemiz Türkiye diyerek yola çİkan ve Türkiye’nin gücüne inanan iş insanlarİ olarak, ülkemizin kalkİnmasİ ve refahİ için çalİşmaya, doĞru politikalara destek vermeye ve yeni projeler üretmeye devam edeceĞiz”

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim