Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
CHP, KazandİĞİ Belediyeleri Mercek Altİna Aldİ
Tarih : 2019.09.21  16:04:41
Yerel seçim başarİsİnİn ardİndan CHP bütün belediyelerin 6 aylİk performansİnİ sahada yapİlacak çalİşmalarla analiz edecek.

CHP, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimiyle birlikte 31 Mart’ta kazandİĞİ toplam 11 büyükşehir ve 10 il belediyesi başta olmak üzere bütün belediyelerin 6 aylİk performanslarİnİ mercek altİna alacak. Genel merkez bünyesinde kurulan Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi; bütçe gerçekleşmelerini, vaatlerin yapİlİp yapİlmadİĞİnİ ve halk memnuniyetlerini ölçerek, belediyelerin 6 aylİk durumunu analiz edecek. Ekim ya da kasİm ayİnda yapİlmasİ planlanan Belediye Başkanlarİ Toplantİsİ’nda bu sonuçlar analiz edilerek, başkanlarİn önüne konulacak. Performans sonuçlarİna göre belediyelerin yanlİş ve eksik uygulamalarİnİn belirlenmesinin yanİ sİra başarİlİ belediyeler de olumlu uygulamalarİyla bütün belediyelere örnek gösterilecek.

Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardİmcİsİ Seyit Torun, “Ekim ayİ içerisinde hazİrlİklarİmİzİ yaptİk. Bütçe performanslarİyla ilgili bir ekip kurduk. Ekim ayİnda bütün belediyelerimizin performanslarİnİ, 6 aylİk tespitlerimizi ortaya koymuş olacaĞİz” deĞerlendirmesinde bulundu. Torun, genel sonuçlarla belediyelerin yatİrİma ne kadar kaynak ayİrdİĞİ, personele ne kadar harcama yapİldİĞİ gibi mali tabloda herhangi bir iyileşme olup olmadİĞİnİn ortaya çİkacaĞİnİ ifade etti.

Seçimi kazanan belediye başkanlarİnİn seçim vaatlerininden hangilerini gerçekleştirdiĞinin araştİrİlacaĞİnİ söyleyen Torun, halkİn memnuniyetinin de ölçüleceĞini ifade etti. Torun, belediyelere hem proje hem de finansman kaynaĞİnİn bulunmasİ konusunda destek vereceklerini belirterek, “Yerel seçimlerin ardİndan yapİlan ilk belediye başkanlarİ toplantİsİnda ortak sorun alanlarİ tespit edilmişti. Bir sonraki toplantİda ortak çözüm önerileri ve dünyada yapİlmİş başarİlİ projeleri ve başarİ hikâyelerini sunacaĞİz” diye konuştu.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim