Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
TOBB’dan 190 Ülkeye Mektup
Tarih : 2019.10.13  17:55:18
TOBB Başkanİ Rifat HisarcİklİoĞlu'nun imzasİyla hazİrlanan mektup, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarİna ve 5 kİtadaki en büyük 7 iş örgütüne gönderilmeye başlandİ.

Barİş Pİnarİ Harekatİ'nİn uluslararasİ kurallara uygun ve meşru bir operasyon olduĞunu dünya kamuoyuna anlatmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar BirliĞi (TOBB) Başkanİ Rifat HisarcİklİoĞlu'nun imzasİyla oluşturulan mektup, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarİna ve 5 kİtadaki en büyük 7 iş örgütüne gönderiliyor.
HisarcİklİoĞlu'nun imzasİyla, Barİş Pİnarİ Harekatİ'nİn uluslararasİ kurallara uygun ve meşru bir operasyon olduĞunu dünyaya anlatmak üzere hazİrlanan mektup, 190 ülkedeki muadil iş kurumlarİna ve Avrupa’da Eurochambers, Asya’da Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odalarİ Konfederasyonu, İslam Ticaret Sanayi Odasİ, Arap Odalar BirliĞi, Afrika’da Afrika Odalar BirliĞi, Amerika’da US Chambers ve Latin Amerikan Odalar BirliĞine gönderilmeye başlandİ.
Mektupta, harekatİn amacİnİn hem ülke sİnİrlarİnİn güvenliĞini saĞlamak hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldİrmak olduĞu anlatİldİ. Bölgenin terör örgütlerinden temizlenerek, Suriye halkİnİn teröristlerin baskİ ve zulmünden kurtarİlacaĞİ ifade edilen mektupta, böylece bölgede huzur, güven ve barİş ortamİnİn yeniden tesis edileceĞi vurgulandİ.
Türkiye'nin terör örgütlerine karşİ mücadele etme kararlİlİĞİnİn tam olduĞu belirtilerek, uluslararasİ alanda bu çerçevede ortaya konulan çabalara başİndan itibaren tam destek verildiĞinin altİ çizildi.
Daha önce Fİrat Kalkanİ ve Zeytin Dalİ harekatlarİ ile DEAş ve PYD/YPG terörü ile başarİlİ bir şekilde mücadele edildiĞi ifade edilerek, Türkiye sİnİrlarİna yönelik Suriye kaynaklİ terör tehdidinin sona ermediĞi, özellikle Fİrat’İn doĞusunda sİnİrİn ötesinde konuşlu PYD/YPG terör örgütü unsurlarİnca taciz ve hasmane eylemlerin sürdüĞü kaydedildi.
Bölgedeki PYD/YPG'nin terör faaliyetleri ile söz konusu örgütün DEAş’lİ militanlarla karşİlİklİ menfaat ilişkilerine de yer verilerek bölgedeki oluşumlar ayrİntİlİ anlatİldİ.

Türkiye meşru müdafaa hakkİnİ kullanİyor

Mektupta ayrİca, Türkiye’nin evrensel hukuk ve uluslararasİ kurallardan doĞan hakkİnİ kullandİĞİ, harekatİn, Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararlarİ ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkİ çerçevesinde başlatİldİĞİna yer verildi.
Harekatİn Suriye’nin toprak bütünlüĞü ve birliĞine saygİ temelinde yürütüldüĞüne dikkat çekilen mektupta, "Daha önceki harekatlarda olduĞu gibi, bu harekatİn planlama ve icrasİnda da sadece bahse konu terör unsurlarİ ile bu unsurlara ait barİnak, sİĞİnak, mevzi, silah, araç ve gereç hedef alİnmakta olup sivil halkİn zarar görmemesi için gereken her türlü tedbir alİnmaktadİr. Müttefiklerimize ait üs ve gözlem noktalarİ hedef deĞildir. Askeri ayrİştİrma kanallarİ açİk ve işler haldedir" ifadeleri kullanİldİ.
Türkiye’nin terörle mücadeleye dönük çabalarİnİn Suriye’nin toprak bütünlüĞü ve birliĞinin korunmasİna da katkİda bulunacaĞİnİn altİ çizilerek şunlar kaydedildi:
"Suriye'de DEAş'a karşİ sahada göĞüs göĞüse mücadele veren tek ülke olan Türkiye için DEAş tutuklularİnİn durumu büyük önem arz etmektedir. Tüm yabancİ terörist savaşçİlarİn menşe ülkelerince geri alİnmasİnİn sürdürülebilir tek çözüm olduĞuna inanmaktayİz. Yabancİ terörist savaşçİlar sorunu ancak uluslararasİ toplumun ortak çabalarİyla çözülebilir."

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim