Bug羹n; 18 Nisan 2024, Perembe
Bakan Varank: KOSGEB'den Yeni Destek Geliyor
Tarih : 2019.10.22  17:44:18
KOSGEB, giriimcilik desteinden yararlananlara faiz destei de verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakan襤 Mustafa Varank, KOSGEB Giriimcilik Destek Program襤ndan yararlanan ya da yararlanmay襤 planlayan giriimciler için, 10 puana kadar faiz destei verileceini aç襤klad襤. Faiz destekli olarak kullan襤labilecek kredinin üst limiti 50 bin TL olarak belirlendi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan襤 Mustafa Varank, Bursa’da TechXtile Start-Up Challenge ve Bursa Textile Show aç襤l襤 töreninde yapt襤襤 konumada yeni faiz desteini “KOSGEB’in Giriimcilik destek program襤ndan yararlanan ya da yararlanmay襤 planlayan giriimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi program襤 balat襤yoruz. 襤lk defa uygulanacak bu mekanizmayla; 50 bin liraya kadar al襤nan kredinin 10 puanl襤k finansman maliyetini KOSGEB kar襤layacak. Giriimcinin genç, kad襤n, engelli, gazi veya ehit yak襤n襤 olmas襤 durumunda 50 bin liral襤k limit 70 bin liraya ç襤kacak.” sözleriyle duyurdu.
Bakan Varank, krediye Kredi Garanti Fonunun da teminat vereceini, kredi kullanan giriimlerin ana para ve faizi ödeyeceini vurgulayarak, program襤n ana amac襤n襤n iletme sermayesine ek katk襤 salamak olduunu bildirdi.

Kimler yararlanacak, faiz oran襤 kaç olacak

Bakanl襤ktan verilen bilgide, KOSGEB’in Giriimcilik Destek Program襤ndan yararlanan ve yararlanacak olanlar bu faiz desteini alabilecek. Krediler KOSGEB ile anlamal襤 10 bankadan kullan襤lacak. KOSGEB 10 puana kadar bu kredinin maliyetini üstlenecek. Kapsamdaki giriimler iletme ya da makine teçhizat için krediyi kullanabilecek. Vadesi 12 ay olan krediyi kullanan giriimciler, ana para ve yüzde 3,75 faiz ödemesi yapacak. 50 ve 70 bin TL’lik üst limitler üç y襤l boyunca geçerli olacak. Giriimciler üç y襤l içinde bu limite kadar daha düük tutarlarda farkl襤 zamanda kredi kullanabilecek.

Bakan Varank: Türkiye Giriim Ekosistemi Platformu” kuruluyor

Bu arada Bakan Varank, konumas襤nda TÜB襤TAK, kalk襤nma ajanslar襤 gibi kurum ve kurulular arac襤l襤襤yla teknolojik derinlie yönelik destekler verildiini belirterek, sanayide baar襤l襤 üretim ve ihracat öykülerinin geleceini söyledi. Bakan Varank, “Biz istiyoruz ki, daha çok firmam襤z inovasyonun sunduu ekonomik getirilerden faydalans襤n. Elbette bu bir fark襤ndal襤k meselesi. 襤te bu yüzde 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde hem giriimcilie hem de Ar-Ge ekosisteminin güçlendirilmesine özel bir önem verdik. Giriimcilii güçlendirmek ad襤na Türkiye Giriim Ekosistemi Platformu ve internet sitesini kuruyoruz” dedi.
Bakan Varank, platformun yat襤r襤mc襤lara geni kapsaml襤 bilgi sunaca襤n襤 belirtti. Bakanl襤襤n giriimcilii özendirmek ve kolaylat襤rmak için erken dönem giriimciler için vergisiz veya kolay vergili dönem gibi çeitli mekanizmalar襤n gelitirilmesi üzerinde de durduunu bildirdi. Ayn襤 kapsamda yurt d襤襤ndan gelen giriimciler için “ho geldin paketi” de haz襤rlanabileceini aç襤klad襤. Bakan Varank, “Tabi ekosistemin geneli için finansman kaynaklar襤 da özel bir önem ta襤yor. Bu maksatla melek yat襤r襤mc襤lar襤n say襤s襤n襤 ve etkinliini art襤racak, kitlesel fonlaman襤n kullan襤m襤n襤 yayg襤nlat襤raca襤z. Yine, giriim sermayesi fonlar襤n襤n hacmi ve kullan襤m襤n襤 art襤racak tedbirler alaca襤z” diye konutu.

Haberi Payla :
EKONOM襤
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
Sitemizdeki yaz覺 , resim ve haberlerin her hakk覺 sakl覺d覺r. izinsiz veya kaynak g繹sterilemeden kullan覺lamaz.
G繹rsel Tasar覺m ve Yaz覺l覺m :
konya net haber - Y繹netim