Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Trump Yine Bombayİ Patlattİ! ‘Nobel Benim Hakkİmdİ’
Tarih : 2020.01.11  16:57:53
Kasİm Süleymani suikastİyla neredeyse ülkesini İran'la savaşa sürükleyen Trump, 2019 Nobel Barİş Ödülleri'nde hakkİnİn yendiĞini savundu.

Ohio’nun Toledo kentinde bir seçim mitinginde konuşan Trump, “Bir anlaşma yaptİm, bir ülkeyi kurtardİm ve ardİndan duydum ki, o ülkenin lideri ülkeyi kurtardİĞİ için Nobel Barİş Ödülü alİyor. Dedim ki: ‘Ne, ben bunun için bir şey yapmamİş mİydİm?’ Evet, ama biliyorsunuz, bu işler böyle. BildiĞimiz kadarİyla asİl önemli olan bu… Büyük bir savaşİ önledim, onlardan birkaç tanesi önledim” dedi.
Trump’İn adİnİ anmasa da 2019’da Nobel Barİş Ödülü alan Afrika’nİn en genç hükümet başkanİ olan 43 yaşİndaki Etiyopya Başbakanİ Abiy Ahmed Ali’yi kastettiĞi anlaşİldİ.
SÜRGÜNDEKİLER GERİ DÖNDÜ
Nobel Barİş Ödülü, komşu ülke Eritre ile savaşİ sona erdirme yönündeki çabalarİ nedeniyle Ali’ye verilmişti. Ali, aylar süren hükümet karşİtİ gösterilerden sonra istifa etmek zorunda kalan Hailemariam Desalegn’in yerine Nisan 2018’de seçilmişti.

BBC Türkçe’nin aktardİĞİna göre Ali göreve geldikten sonra, ülkede özgürlükleri genişleten bir dizi reform gerçekleştirdi. Hapishanelerdeki binlerce aktivist serbest bİrakİlİrken sürgündeki muhaliflerin ülkeye dönmesine izin verildi.
Ali’nin iktidara gelmesinden sonra medya özgürlüĞüyle ilgili pek çok adİm atİldİ, önemli mevkilere kadİnlar atandİ.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim