Bugün; 04 Mays 2024, Cumartesi
NASA: 100 Bin Dolara Uzay Seyahati Yapİlabilecek
Tarih : 2020.01.19  17:42:17
NASA JPL öncü mühendisi Dr. Anita Sengupta, "Gelecekte ticari uzay seyahati önemli olacak. 100 bin ya da 200 bin dolar ödeyen herkes uzaya gidebilir açİklamasİnda bulundu.

NASA JPL öncü mühendisi ve Airspace Experience Technologies (ASX) kurucusu Dr. Anita Sengupta, "Gelecekte ticari uzay seyahati önemli olacak. 100 bin ya da 200 bin dolar ödeyen herkes uzaya gidebilir." dedi.
AA muhabirine açİklamalarda bulunan Sengupta, Mars'a insan gönderimi de olacaĞİnİ Ay'a ve Mars'a çok gidileceĞini, hatta Mars'ta bir koloni kurulacaĞİnİ söyledi. Sengupta, "Gelecekte ticari uzay seyahati önemli olacak. 100 bin ya da 200 bin dolar ödeyen herkes uzaya gidebilir." diye konuştu.
Hava araçlarİnİn kargo aplikasyonunu 2023'de hizmete sunacaklarİnİ kaydeden Sengupta, 2025'de yolcu hizmeti vermiş olacaklarİnİ ve bunu 2025'e kadar 15 kente uygulayacaklarİnİ belirtti.
Sengupta, hava araçlarİnİn helikopter ve uçak karİşİmİ bir model olduĞunu kaydederek, "UBER bizimle ilgileniyor. Aracİmİz, 12 bin fite kadar çİkabiliyor ve 20 desibellik bir sesi var. Kİsa mesafelerde kullanİlacak. Karbon emisyonu da sİfİr olacak." açİklamasİnda bulundu.

"FARKINDALIK YAPMAK İÇİN MİSYONUNUZUN PARA KAZANMANIN ÖTESİNE GEÇMESİ LAZIM"

Gençlere tavsiyesinin sürdürülebilir işler yapmalarİ, karbon ayak izini azaltmalarİ ve daha az tüketim toplumuna sahip olmak için çalİşmalarİ olduĞunu belirten Sengupta, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni işe başlayan insanlara motivasyonlarİnİ yüksek tutmalarİnİ ve yeni teknolojilere yönelmelerini, sürdürülebilirliĞi desteklemelerini ve iklim deĞişikliĞini düşürmeleri için çalİşmalarİnİ tavsiye ediyorum. Bir misyonunuz olmasİ lazİm ve farkİndalİk yapmak için misyonunuzun para kazanmanİn ötesine geçmesi lazİm. Türkiye'ye ilk defa geldim. Burada hiç iş yapmadİm ama belki şirketlerle, üniversitelerle ortak çalİşabilir ve öĞrenci istihdam edebiliriz."

İklim deĞişikliĞine dikkat çeken Sengupta, trafik ve karbon ayak izinin azaltİlmasİ gerektiĞini belirterek ASX firmasİ olarak üzerinde çalİştİklarİ elektrikli hava aracİnİn da hava kirliliĞini azaltmada etkisinin olacaĞİnİn altİnİ çizdi. 

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim