Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
YHT, Yapİlan Zamlarla Her şeyi Geçti: Yüzde 300!
Tarih : 2020.01.22  17:24:39
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarİ (TCDD), Yüksek Hİzlİ Tren (YHT) hattİnda abonman biletlere yüzde dört yüze yakİn zam yaptİ.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, yolcu taşİmacİlİĞİnİ özel sektöre devretmeye hazİrlanan TCDD, YHT 30 günlük abonman bilet ücretlerine fahiş düzeyde zam yaptİ. Eskişehir-Ankara hattİnda çalİşanlarİn ve öĞrencilerin tercih ettiĞi 30 günlük abonman bileti 480 liradan bin 687 liraya çİktİ. İnternet ve mobil satİş kanallarİna uygulanan yüzde 1.5 indirim kaldİrİldİ. Business vagondan bilet alacak tüm yolculardan indirimli/ücretsiz seyahat kartlarİna bakİlmaksİzİn business sİnİf tam ücreti alİnmasİ kararlaştİrİldİ.

ZAMLANAN YENİ FİYATLAR şU şEKİLDE

Devlet Demiryollarİ Taşİmacİlİk A.ş. Genel Müdürlügü Yolcu TaşİmacİlİĞİ Dairesi, 30 günlük abonman biletine sahip yolcularİn kullandİĞİ şu hatlar için yüzde yüzün üzerinde zam yaptİ. Yapİlan zamlar şöyle:

Ankara-Polatlİ 220 TL’den 877 TL’ye çİktİ (Zam oranİ yüzde 398).
Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya 480 TL’den bin 687’ye çİktİ (Zam oranİ yüzde 351).
Polatlİ-Eskişehir 352’den bin TL’den bin 260 TL’ye çİktİ (Zam oranİ yüzde 357).
Ankara-İstanbul 2 bin 100’den 3 bin 847 TL’ye çİktİ (Zam oranİ yüzde 183).

İNDİRİMLER KALKTI

Zamlarİn yanİ sİra indirimler de kaldİrİldİ. Devlet Demiryollarİ Taşİmacİlİk A.ş. Genel Müdürlügü Yolcu TaşİmacİlİĞİ Dairesi BaşkanlİĞİnİn aldİĞİ kararlar şu şekilde:
YHT’lerde halen uygulamada olan ekonomi sİnİfİn belirli bir oran fazlasİ ile ücretlendirilmekte olan business sİnİfta tüm ticari indirimler ve ücretsiz seyahat hakkİna sahip yolculardan alİnan mevki farkİ ücretleri kaldİrİldİ.
Business vagondan bilet alacak tüm yolculardan indirimli/ücretsiz seyahat kartlarİna bakİlmaksİzİn business sİnİf tam ücreti alİnacak.
Business vagonlarda gidiş-dönüş indirimi yüzde 15 olarak uygulanmaya devam edecek.
İnternet ve mobil satİş kanallarİna uygulanan yüzde 1,5 indirim kaldİrİldİ.
Business biniş bazlİ abonmanlİklarda 5-10 binişlik paketler ile tam genç tarifeleri kaldİrİlarak 15 biniş yüzde 5, 20 biniş yüzde 10 ve 30 biniş indirim yüzde 15 olarak yeniden düzenlendi.
Ekonomi biniş bazlİ abonmanlİklarda 5-10 binişlik paketler kaldİrİlarak tam ve genç tarifesi üzerinden 15 biniş yüzde 15, 20 biniş yüzde 20 ve 30 biniş yüzde 25 olarak düzenlendi.
YHT business aylİk abonmanlİklarda geçerli olan abonman paketleri (yüzde 50 indirimli) ile birlikte Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, Polatlİ-Eskişehir ve uygulanİlan ve sabit olarak ücretlendirilen Polatlİ-Konya parkurlarİnda tam ve genç abonmanlİklarİ kaldİrİldİ. Tüm parkurlarda geçerli tek tip yüzde 25 indirimli yeni abonman paketleri uygulamaya alİnacak.
YHT ekonomi vagonlarda aylİk abonmanlİklarda geçerli olan abonman paketleri (yüzde 50 indirimli) ile birlikte Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, Polatlİ-Eskişehir ve uygulanİlan ve sabit olarak ücretlendirilen paketler Polatlİ-Konya parkurlarİnda kaldİrİldİ. Tüm parkurlarda geçerli tam yüzde 25, genç yüzde 50 indirimli abonmanlİk paketleri uygulamaya alİnacak. Anahat trenlerinde mevcut uygulama aynen devam edecek.

CHP'Lİ ÇAKIRÖZER'DEN TEPKİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakİrözer, sosyal medyadan yaptİĞİ paylaşİmla zamlara tepki gösterdi. Çakİrözer'in paylaşİmlarİ şu şekilde:
Yüksek Hİzlİ Tren biletlerine zam üstüne zam!
Eskişehir-Ankara hattİnda çalİşanlarİn tercih ettiĞi 30 günlük abonman 624 liradan 1.687 liraya çİktİ!
Memurun maaşİna yüzde 5.5,
tren biletine yüzde 170 zam!
İnsaf...
ÖĞrencilerimiz Eskişehir-Ankara hattİnda 
30 günlük abonman bilet almak isterse 
509 lira deĞil 960 lira ödeyecek...
ÖĞrenciye reva görülen zam yüzde 88!

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim