Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
"Ülke Bir Kişinin ve Ailesinin Kararİyla Yönetiliyor"
Tarih : 2020.03.04  17:25:46
Ali Babacan, "83 milyonluk Türkiye'nin bir kişinin çevresindekiler ve ailenin kararlarİyla yönetildiĞini" söyledi.

AK Parti'den istifa eden ve yeni parti kurma aşamasİnda olan eski bakan Ali Babacan, "83 milyonluk Türkiye'nin bir kişinin çevresindekiler ve ailenin kararlarİyla yönetildiĞini" söyledi. Babacan, ülke sorunlarİnİ ve çözüm önerilerini paylaşan öĞrencilere "Sizlerin arasİndan 15-20 kişilik bir kabine kursak inanİn Türkiye çok daha iyi yönetilir" karşİlİĞİnİ verdi.

11. Cumhurbaşkanİ Abdullah Gül'ün de desteĞiyle çalİşmalarİnİ yürüttüĞü partinin kuruluş tarihi konusunda "Programİn birkaç hafta içinde biteceĞi" mesajİnİ veren Ali Babacan, "Kuruluş töreni için mekan görüşmesini de yaptİklarİnİ" açİkladİ. Babacan, gençlerin dile getirdiĞi sorunlarİn "ekonomi, özgürlük, dİş politika/mülteciler/terör ve adalet" şeklinde sİralandİĞİnİn altİnİ çizdi. Ülke sorunlarİ konusunda görüşlerini dile getiren üniversiteli gençlerin "fişlenme, sosyal medya paylaşİmİ ya da beĞeniler nedeniyle duyduklarİ korkulara" işaret etmeleri ve bazİ öĞrencilerin "Babacan ile toplantİya gelirken bile kaygİ duyduklarİnİ" söylemeleri dikkat çekti.
Türkiye'nin farklİ üniversitelerinden gençlerle Ankara'da buluşarak sohbet eden Babacan, kurulacak yeni partiye ve Türkiye gündemine ilişkin açİklamalarda bulundu. 
Babacan, programİn ilk bölümünde gençlerin Türkiye'nin mevcut problemlerine ilişkin fikirlerini dinlerken, problemleri "En çok telaffuz edilen ekonomi, ikinci sİrada özgürlük, demokrasi eksikliĞi, üçüncü sİrada dİş politika, mülteci sorunu, terör, dördüncü konu olarak hukuk/adalet meselesi" şeklinde sİraladİ.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim