Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
İran'da Virüse Karşİ Sahte Alkol İçtiler: 27 Kişi Öldü
Tarih : 2020.03.09  17:44:58
İran’da koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için sahte etil alkol tüketen 27 kişi hayatİnİ kaybetti.

İran merkezli İSNA haber ajansİ, Huzistan iline baĞlİ Ahvaz kentinde, sahte etil alkol tüketerek zehirlenen 20 kişinin hayatİnİ kaybettiĞini, 218 kişinin hastanede tedavi altİna alİndİĞİnİ bildirdi. Bu kişilerden bazİlarİnİn durumunun aĞİr olduĞu ifade edildi.
Tahran’İn batİsİnda bulunan Kerec kentinde de 7 kişinin sahte alkol nedeniyle hayatİnİ kaybettiĞi belirtildi. Sahte alkolden her iki şehirde de bazİ kişilerin görme yetisini kaybettiĞi aktarİldİ.

ESKİ MİLLETVEKİLİ VE KOMUTAN ÖLDÜ

İran’da eski milletvekili ve Birlik Partisi Genel Sekreteri Muhammed Rİza Rahçemeni koronavirüs nedeniyle hayatİnİ kaybetti. Dört dönem milletvekilliĞi yapan Rahçemeni, daha önce İran Refah Örgütü BaşkanlİĞİnİ da yapmİştİ. Bugün ayrİca İran Devrim Muhafİzlarİ Ordusu’nun eski komutanlarİndan Ferzad Tenzori koronavirüs nedeniyle yaşamİnİ yitirdi. Tenzori, daha önce Devrim Muhafİzlarİ’nda siyasi işlerden sorumluydu.
İran Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Başkanİ İsmail Neccar’da da koronavirüs tespit edildi. Durumunun iyi olduĞu açİklanan Neccar’İn, hastaneden taburcu edilerek evinde karantina altİna alİndİĞİ bildirildi.
İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 43 kişinin daha hayatİnİ kaybetmesiyle ölü sayİsİ 237'ye, vaka sayİsİ 7 bin 161'e yükseldi.

70 BİN MAHKUMA EV İZNİ

İran Yargİ Erki Başkanİ İbrahim Reisi, koronavirüsle mücadele kapsamİnda 70 bin mahkuma ev izni verileceĞini söyledi. İran Yargİ Erki'ne baĞlİ "mizanonline" haber sitesine göre, Yargİ Erki Yüksek şura toplantİsİnda konuşan Reisi, mahkumlarİn toplumsal güveni zedelememeleri kaydİyla yeni tip koronavirüse zemin oluşturan hastalİklara sahip 70 bin mahkum için ev izni talimatİ verdi. Söz konusu mahkumlarla ilgili resmi işlemlerin ivedilikle yerine getirilmesini isteyen Reisi, ev izni şartlarİna ilişkin ayrİntİlara ise deĞinmedi.

237 Kİşİ HAYATINI KAYBETTİ 

Ülkede yeni tip koronavirüs nedeniyle 43 kişinin daha hayatİnİ kaybetmesiyle ölü sayİsİnİn 237'ye, vaka sayİsİnİn ise 7 bin 161'e yükseldiĞi açİklanmİştİ. 

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim