Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Bakanlİktan Restoranlar İle İlgili Yeni Karar!
Tarih : 2020.03.19  17:45:07
SaĞlİk BakanlİĞİ, Bilim Kurulu tavsiyesiyle restoranlara yönelik yeni tedbir kararlarİ aldİ. Buna göre, masalar arasİndaki mesafe en az bir metre olacak.

BakanlİĞİn aldİĞİ yeni önlemler şöyle:
KAPI KOLLARI SÜREKLİ TEMİZLENECEK
“Masalar arasİ mesafe bir metreden az olmayacak şekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapİlacak. Odalar ve diĞer kapalİ alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasİnda açİk olacak ve temizlik sonrasİ en az bir saat havalandİrİlacak. Özellikle ellerle sİk dokunulan yüzeyler, kapİ kollarİ, bataryalar, tİrabzanlar, düĞmeler, telefon ahizesi, ortak kullanİm alanlarİndaki tuvalet ve lavabo temizliĞine özen gösterilecek.
MİSAFİRLERİN EşYALARINA DOKUNAN ELİNİ YIKAYACAK
Bardak ve tabak gibi ortak kullanİlan eşyalar her kullanİm sonrasİnda su ve deterjanla yİkanacak ve kullanİmİna kadar temiz bir ortamda saklanacak. Restoran çalİşanlarİ, el temizliĞine dikkat edecek. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yİkanacak, sabun ve suyun olmadİĞİ durumlarda alkol bazlİ el antiseptikleri kullanİlacak. Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sİkİntİsİ vb.) bulgusu olan personel şikayetleri düzelene kadar çalİştİrİlmayacak. Misafirlerin kişisel eşyalarİna temas eden kişiler, bu tür işlemler sonrasİnda derhal ellerini yİkayacak veya alkol bazlİ el antiseptiĞiyle el temizliĞi yapacak.”

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim