Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Tarihi Karar! Tokyo Olimpiyat Oyunlarİ Ertelendi
Tarih : 2020.03.24  16:42:04
Tokyo Olimpiyat Oyunlarİ, bir yİl ertelendi. Böylece Olimpiyat Oyunlarİ, iki dünya savaşİ dİşİnda 1896 yİlİndan bu yana ilk kez ertelendi.

Tüm dünyada hİzla yayİlan ve spor organizasyonlarİnİ olumsuz etkileyen corona virüsü nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarİ’nİn ertelendiĞi duyuruldu. Olimpiyat Oyunlarİ’nİn 2021’de yapİlmasİnİn planlandİĞİ belirtildi. Birçok takİm ve sporcu, yeterince hazİrlanamadİklarİ için 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarİ’na gitmek istemediklerini belirtmişti.
Daha önce iki dünya savaşİ dİşİnda erteleme kararİ alİnmayan Olimpiyat Oyunlarİ, modern oyunlarİn başladİĞİ 1896 yİlİndan bu yana ilk kez savaş dİşİnda bir nedenle ertelenmiş oldu. Daha önce Rio 2016’da Zika virüsü, Moskova 1980 ve Los Angeles 1984’te boykot tartİşmalarİ, Münih 1972’de terör saldİrİsİ, Montreal 1976’da Afrika boykotu olduĞu dönemlerde Olimpiyat Oyunlarİ’nİn gerçekleştirilmesine devam edilmişti.

ERTELEME İTİRAZSIZ KABUL EDİLDİ

Japonya Başbakanİ Shinzo Abe ile Uluslararasİ Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanİ Thomas Bach arasİnda video sistemi ile yapİlan toplantİ sonrasİ taraflar, Olimpiyat Oyunlarİ’nİn bir yİl süreyle ertelenmesinde karar kİldİ. Shinzo Abe, konu ile ilgili yaptİĞİ açİklamada “Oyunlarİn bir yİl ertelenmesi talebinde bulundum ve Başkan Bach da bunu itirazsİz kabul etti” dedi.
IOC ise yaptİĞİ açİklamada IOC’nin sporcu saĞlİĞİna her şeyden çok önem verdiĞinin belirterek, 2020 Tokyo Olimpiyatlarİ ve 2020 Paralimpik Oyunlarİ’nİn düzenleneceĞi yere dair herhangi bir deĞişiklik olmayacaĞİ ve organizasyonlarİn adİnİn deĞişmeyeceĞi bildirildi. Kararİn, Dünya SaĞlİk Örgütü’nün (WHO) tavsiyesi üzerine alİndİĞİ öĞrenildi.

Haberi Payla :
SPOR
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim