Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
İtalya'dan Sonra İspanya’da Çin'i Geçti! 3 Bin 434...
Tarih : 2020.03.25  16:54:49
İspanya'da corona virüsü nedeniyle hayatİnİ kaybeden hastalarİn sayİsİ 3 bin 434'e yükseldi.

Corona virüsü ortaya çİktİĞİ Çin’de etkisini kaybederken Avrupa’da ise günden günden hİzİnİ artİrİyor. İtalya’nİn ardİndan bu kez İspanya da can kayİplarİnda Çin’i geride bİraktİ.
SaĞlİk BakanlİĞİ yetkilileri tarafİndan yapİlan açİklamada, ülkede son 24 saatteki verilere ölü sayİsİ 2 bin 696’dan 3 bin 434’e yükseldi. Toplam vaka sayİsİ ise 47 bin 610’a ulaştİ.
Öte yandan İspanyol ordusu, NATO’ya çaĞrİda bulunarak solunum cihazİ, koruyucu kİyafet ve hİzlİ tanİ kiti desteĞi yapİlmasİ çaĞrİsİnda bulundu.

Son yaşanan gelişmelerden sonra Çin, kayİtlara geçen 3 bin 281 ölümlü vakayla virüsün en çok can aldİĞİ üçüncü ülke oldu.

İRAN’DA DA 2 BİNİ AşTI

Corona virüsünün İtalya, Çin ve İspanya'dan sonra en çok etkilediĞi dördüncü ülke olan komşu İran’dan korkutan rakamlar gelmeye devam ediyor. SaĞlİk BakanlİĞİ önü bir türlü alİnamayan salgİnla ilgili son verileri paylaştİ.

Bakanlİk sözcüsü Kiyanuş Cihanpur’un aktardİĞİna göre son 24 saatte 143 kişi daha virüs nedeniyle yaşamİnİ yitirdi. Böylelikle toplam ölü sayİsİ 2 bin 77'ye yükseldi. Ülke genelindeki vaka sayİsİ ise yaklaşİk 2 bin artarak 27 bin17'ye ulaştİ.

TAHRAN: İKİNCİ CORONA VİRÜSÜ DALGASI GELEBİLİR

Corona virüsü salgİnİndan en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran’da hükümet sözcüsü Ali Rabiei, “EĞer İran halkİ saĞlİk görevlilerinin yönlendirmesini kabul etmezse ikinci corona virüsü dalgasİ gelir” ifadesini kullandİ.

Hükümet sözcüsü Ali Rabiei, “Maalesef bazİ İranlİlar saĞlİk bakanlİĞİ yetkililerinin tavsiyelerini dikkate almadİ ve İran yeni yİl tatilinde seyahat etti. Bu durum ikinci corona virüsü dalgasİna sebep olabilir” dedi.
Devlet televizyonuna dayandİrİlan açİklamada Rabiei, “şehirler arasİ bütün seyahatler yasaklandİ ve bu yasaĞİ delenler yasal olarak cezalandİrİlacaktİr” diye konuştu.

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim