Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Dünya SaĞlİk Örgütü: "Sonuçlar Cesaret Verici"
Tarih : 2020.03.26  16:50:47
WHO Avrupa Bölgesel Direktörü Hans Kluge, "Bölgede durum halen çok ciddi olmasİna raĞmen umut verici bazİ işaretler görmeye başladİk" dedi.

Dünya çapİnda 488 binden fazla insana bulaşan ve 21 binden fazla insanİn ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili umut verici bir açİklama Dünya SaĞlİk Örgütü’nden (DSÖ) geldi… Birleşmiş Milletler bünyesinde çalİşan Dünya SaĞlİk Örgütü’nün Avrupa Bölgesel Direktörü Hans Kluge katİldİĞİ basİn toplantİsİnda, gazetecilerin sorularİnİ yanİtladİ.
Kluge, “Durum halen ciddiyetini koruyor ve bizler de cesaret verici işaretler görmeye başladİk. Bölgede en yüksek rakamlara çİkan İtalya’da yükseliş hİzİ yavaşladİ, fakat halen salgİnİn ülkede tavan yaptİĞİnİ söylemek için çok erken” dedi.

HER 10 ÖLÜMDEN 7’Sİ

Kluge, İspanya’da da ölüm sayİsİnİn düşük olduĞunu dile getirirken Avrupa kİtasİnda bugüne kadar 220 binden fazla Covid-19 vakasİnİn olduĞunu ve 11.987 kişinin de corona virüsü sebebiyle yaşamİnİ yitirdiĞini söyledi.
Kluge’nin verdiĞi bilgilere göre dünyada yaşanan her 10 vakadan 6’sİ ve yaşanan her 10 ölümden 7’si Avrupa merkezli.
Kluge, birçok Avrupa ülkesinin ve hükümetinin salgİnİ bitirmek için harekete geçtiĞini ve bazİ kİsİtlama ya da yasaklar getirdiĞini söylerken, “Bunlarİn ne kadar etkili olduĞunu yakİnda anlayacaĞİz. Fakat hükümetler ve vatandaşlarİ bu salgİnİn yarattİĞİ yeni gerçekliĞin farkİnda olmalİ ve uzun vadeli etkisine hazİrlanmalİ” dedi. Kluge sözlerini, “Bu bir sprint olmayacak bu bir maraton olacak” diyerek tamamladİ.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim