Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Kİrİlganlİk Uyarİsİ
Tarih : 2020.03.30  17:27:48
Moody's, düşük kredi notlu ve kİsa vadede büyük dİş borç ödemeleri olan gelişmekte olan piyasalarİn kİrİlgan olabilecekleri uyarİsİnda bulundu.

Noody's Investors Service bugün yayİnladİĞİ raporda, düşük kredi notu, büyük kİsa vadeli uluslararasİ tahvil geri ödemeleri, döviz ciddi baĞİmlİlİĞİ olan gelişmekte olan ekonomilerin sermaye piyasalarİnda kötüleşen ekonomik şartlarİn etkisine karşİ özellikle kİrİlgan olduklarİ uyarİsİnda bulundu.
'Sadece birkaç piyasanİn buna baĞİşİklİĞİ var'
Mood's Başkan Yardİmcİsİ Christian Fang yaptİĞİ deĞerlendirmede, "Koronavirüs salgİnİ ve emtia fiyatlarİnda keskin düşüş ciddi finansal piyasa oynaklİĞİnİ ve riskten kaçİnmayİ tetikliyor. Sadece birkaç gelişmekte olan piyasanİn buna karşİ baĞİşİklİĞİ var" ifadelerini kullandİ.
"Döviz cinsinden borçlarİnİ yeniden finanse etmek için uluslararasİ tahvil piyasalarİna erişime ihtiyaç duyan veya özel sektörden döviz cinsinden aĞİr şekilde borçlanmak zorunda kalan gelişmekte olan ekonomilerin hali nazİrda sİnİrlayİcİ, fahiş şartlarla karşİya kalİyorlar" deĞerlendirmesini yapan Fang, politika yapİcİlarİn sermaye çİkİşlarİnİ azaltmakta sİnİrlİ kapasite ve/veya dövizde kredi risk primlerinin keskin şekilde artİşla karşİ karşİla olduklarİnİ da vurguladİ.
'Türkiye, hassas durumda'
Moody's, hali hazİrda vadeleri gelen uluslararasİ tahvillerinin refinansmanİnİ saĞlamİş Türkiye, Sri Lanka, Hondras, ve Tunus gibi ülkeleri, yaklayan uluslararasİ tahvil itfalarİnİn döviz rezevrlerine oranİnİn büyüklüĞü nedeniyle hassas durumda olduklarİnİ ifade etti.
Moody's ayrİca, yatİrİm yapİlabilir seviyenen altİnda nota sahip ve özel sektörden kreditörlere büyük miktarda döviz borcu ulunan Bahreyn, Umman, Angola gibi ülkelerin özellikle kİrİlgan olduklarİnİ belirtti.

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim