Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Tofaş, Üç Farklİ Tİbbi Ekipman Üretimine Başladİ
Tarih : 2020.03.30  17:44:04
Tofaş, koronavirüs salgİnİ ile mücadelede ihtiyaç duyulan tİbbi malzeme bulunurluĞuna destek olmak amacİyla, ekipman üretimine başladİ. İlk örnekler Bursa şehir Hastanesi'ne teslim edildi.

Tofaş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgİnİ ile mücadelede ihtiyaç duyulan tİbbİ malzeme bulunurluĞuna destek olmak amacİyla, ekipman üretimine başladİ. SaĞlİk sektöründe görev yapan personelin virüsten korunmasİ amacİyla Tofaş'ta geliştirilip üretilen, hekimlerce doĞrulanmİş tİbbi destek ekipmanlarİ, biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabininin ilk örnekleri geçtiĞimiz gün Bursa şehir Hastanesi'ne teslim edildi. Tofaş, bu ekipmanlara ek olarak bu hafta itibariyle “siperlikli maske"nin seri üretimine başlayarak, saĞlİk çalİşanlarİna destek saĞlayacak.
“Tasarİmlarİmİzİ ilgilenen tüm firmalara açacaĞİz"
Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, konuyla ilgili şu açİklamayİ yaptİ: “Türkiye'nin öncü sanayi ve ArGe şirketlerinden biri olarak, koronavirüs ile verilen mücadeleye gereken desteĞi vermeye çalİşİyoruz. Fedakarlİkla çalİşan saĞlİk personelinin korunmasİna katkİ sunmak için harekete geçtik. Mühendislerimiz, çok sayİda saha ve ofis çalİşanlarİmİz örnek bir çalİşma sergilediler. Kİsa sürede, yurt dİşİndan aldİklarİ kabin örneklerini daha da geliştirdiler; siperlikli maskeyi ise seri üretime hazİr hale getirdiler. Bu hafta 5 bin adetin üzerinde ekipmanİ üreterek hastanelerimize daĞİtacaĞİz. Tİbbi destek ekipmanlarİ üretmeye, yaşadİĞİmİz bu zorlu süreçte saĞlİk personelimize destek olmaya devam edeceĞiz. ÜrettiĞimiz ekipmanlara çok sayİda ihtiyaç olduĞu bilgisini alİyoruz. Kendi üretim kapasitemizi kullanmanİn yanİ sİra üretmeye başladİĞİmİz ve hekimler tarafİndan doĞrulanan ekipmanlarİn tasarİmlarİnİ ilgilenen firmalara da açacaĞİz. Bu tasarİmlarİ, farklİ sektörlerde faaliyet gösteren firmalar da üretebilir.
Ekipmanlara PDF formatİnda 2 boyutlu teknik resimler ve CAD data (IGES/PARASOLID) formatİnda yayİnlayacaĞİmİz https://tofas.com.tr adresinden ulaşİlabilecek. Böylelikle başka firmalarİn da gerekli tİbbi standartlarda hİzla üretim yapmasİna olanak saĞlayarak, yüksek sayİlara ulaşİlmasİna destek olmak istiyoruz." 
Bursa SaĞlİk İl Müdürü Uzman Dr. Halim Ömer Kaşİkçİ da Tofaş'ta üretilen, biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabinlerinin saĞlİk görevlilerinin sİhhati açİsİndan önemine vurgu yaparak, "Yeni Tip koronavirüs salgİnİn yaşandİĞİ bu kritik günlerde ülkece kenetlenme ve birlik olmanİn kİymetine de deĞinen Kaşİkçİ “Tofaş'İn saĞlİk çalİşanlarİna verdiĞi deĞer ve üretim gücünün bir kanİtİ olan bu üç önemli ekipmanİİn yapİmİnda emeĞi geçen her kademedeki çalİşana içtenlikle teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki süreçte de belirlenen plan doĞrultusunda, Bursa'nİn en önemli sembollerinden Tofaş'İn salgİnla mücadeleye desteĞinin devam edeceĞine inanİyorum" diye konuştu.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim