Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Virüsün Zayİf Noktasİ Bulundu! Aşİ Yolda
Tarih : 2020.04.05  16:40:55
Bilim insanlarİ dünya çapİnda 1.2 milyon insanda tespit edilen ve 64 binden fazla insanİn ölümüne sebep olan corona virüsünün zayİf noktasİnİ bulduklarİnİ duyurdu.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çİktİktan sonra çok kİsa bir süre içerisinde küresel bir salgİn halini alan corona virüsü ile ilgili umut edici bir gelişme yaşandİ…
Saygİn bilim ve teknik dergisi Science’at yayİnlanan bir makalede, bilim insanlarİnİn corona virüsünün zayİf bir noktasİnİ bulduklarİ belirtildi. Makalede, “Covid-19’un zayİf noktasİ bulundu ve bu bölgeyi hedefleyen ilaç ve terapi ile birlikte bir aşİnİn bulunmasİ da mümkün” ifadesi kullanİldİ.
Biyolog Ian Wilson ve ekibi tarafİndan yürütülen araştİrmada, keşfedilen bu hassas bölgenin virüsün bulaşmasİnda kilit bir konumda olduĞu ve aynİ zamanda belirli ilaçlara karşİ da hassas ve kİrİlgan olduĞu vurgulandİ.

Araştİrmada daha önce SARS hastasİ olan bir kişiden alİnan antikorun inceleme sonrasİnda bu keşfin yapİldİĞİ belirtilirken, “Bilim insanlarİ bu araştİrma sİrasİnda antikorun virüse yapİşİk olduĞunu ve virüsten çekilip çİkarİlacaĞİnİ keşfetti” ifadesi kullanİldİ.
Fakat uzmanlar, bu noktayİ bulmanİn çok kolay olmadİĞİnİ açİkladİ. Wilson’un ekibinde çalİşan bilim insanİ Meng Yuan, “Bu bölgenin virüsün içinde saklandİĞİnİ fark ettik ve virüs ne zaman yapİsİnİ deĞiştirirse ortaya çİkİyor” dedi.
Bilim ekibi, corona virüsünü yenmeyi başarmİş insanlara seslenerek kan baĞİşİnda bulunmalarİnİ ve bu sayede kullanİlabilecek antikorlarİ incelemek istediklerini duyurdu.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim