Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
şehir Üniversitesi'nin Faaliyet İzni Kaldİrİldİ
Tarih : 2020.06.30  16:59:36
Resmi Gazete'de yayİmlanan Cumhurbaşkanİ Kararİ ile İstanbul şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldİrİldİĞİ bildirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayİsİnda, Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan'İn imzasİyla yer alan kararda, "Kurucu vakfİna kayyİm atanan ve garantör üniversitesi tarafİndan yapİlan denetimler sonucunda mevcut mal varlİĞİyla eĞitim ve öĞretim faaliyetlerini sürdüremeyeceĞi tespit edilen ve bu durumu da YükseköĞretim Kurulu'nca onaylanan İstanbul şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldİrİlmasİna, 2547 sayİlİ YükseköĞretim Kanunu'nun ek 11'inci maddesi gereĞince karar verilmiştir" denildi. 

İstanbul şehir Üniversitesi, eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanİ Ahmet DavutoĞlu'nun kurucusu olduĞu Bilim ve Sanat Vakfİ tarafİndan 2008 yİlİnda açİlmİştİ.

YÖK'TEN AÇIKLAMA

YükseköĞretim Kurulu (YÖK)'ten İstanbul şehir Üniversitesi'nin kapatİlmasİna ilişkin açİklama geldi. Yapİlan açİklamada şu ifadelere yer verildi:

"YükseköĞretim Kurulu’nun 25 Haziran 2020 tarihli Genel Kurul toplantİsİnda; garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’nin İstanbul şehir Üniversitesi’ne ilişkin “Gelir açİĞİnİ karşİlama kabiliyetinin bulunmadİĞİ, personel maaşlarİnİn ödenemediĞi, faaliyetin geçici olarak durdurulmasİ sürecinin uzamasİnİn öĞrenci, akademik, idari personel ile kamu ve özel hizmet saĞlayİcİlarİnİn maĞduriyetini arttİracaĞİna ve eĞitim öĞretim faaliyetlerini sürdüremeyeceĞine” dair tespitleri, YükseköĞretim Denetleme Kurulunun raporlarİ ile birlikte deĞerlendirilmiş; 2547 sayİlİ Kanunun Ek madde 11/14 fİkrasİ gereĞi: “garantör üniversitenin bu konuya ilişkin tespiti” YükseköĞretim Kurulu tarafİndan onanarak CumhurbaşkanlİĞİ Makamİna arz edilmiş ve söz konusu üniversitenin faaliyet izni CumhurbaşkanlİĞİ kararnamesi ile kaldİrİlmİştİr.

Bilinmelidir ki öĞrencilerimizin eĞitim ve öĞretimi önceliĞimizdir. Bu hususta öĞrencilerimizin, eĞitim ve öĞretimlerine dün olduĞu gibi bundan sonra da en uygun şartlarda devam etmeleri için gerekli her türlü tedbirin vakit geçirmeksizin alİnacaĞİnİ bilmelerini isteriz.

ÖĞrencilerimizin herhangi bir maĞduriyet yaşamamasİ için azami hassasiyetin gösterileceĞi hususu başta öĞrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna duyurulur."

 

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim