Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
Kemal KİlİçdaroĞlu Grup Toplantİsİnda Sert Çİktİ!
Tarih : 2020.07.07  16:49:24
KİlİçdaroĞlu konuşmasİnİn büyük bölümünü Sakarya Hendek'teki fabrika patlamasİna ayİrdİ ve fabrika sahiplerinin ziyafet fotoĞrafİ paylaşmasİna tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu partisinin grup önemli açİklamalar yaptİ.Konuşmasİnda Sakarya'nİn Hendek ilçesinde meydana gelen ve 7 kişinin hayatİnİ kaybettiĞi fabrika patlamasİna da deĞinen KİlİçdaroĞlu, fabrika patronlarİnİn patlamadan sonra moral yemeĞi düzenlemesine de tepki göstererek, "Bir de utanmadan sİkİlmadan ziyafeti paylaşİyorlar, sizin yediĞiniz insan eti" dedi.

KİlİçdaroĞlu'nun açİklamalarİ şöyle: 

"En büyük dileĞimiz huzurlu bir Türkiye, elbette ki farklİlİklarİmİz olacak. Farklİlİklarİ zenginlik olarak görürsek huzurlu yaşayabiliriz. CHP olarak, görüşü, kimliĞi ne olursa olsun bütün vatandaşlarİmİzİ kucaklİyor ve sesleniyoruz. Bütün belediye başkanlarİ da aynİ felsefeyle harekete ediyoruz

Sivas ve BaşbaĞlar'da milletvekillerimiz her yİl anma programlarİna katİlİr.

Ormanlarİmİza korunmasİ son derece önemli.

"SİZİN YEDİĞİNİZ İNSAN ETİ"

Geçenlerde Sakarya Hendek'te büyük acİlar yaşadİk. Havai fişek fabrikasİda patlamada 7 vatandaşİmİz yaşamİnİ yitirdi.  O insanlar fabrikada niye çalİşİyorlardİ, evlerine helal ekmek götürmek, kimseye muhtaç olmamak için. Siz önlem almİyorsunuz, patlamalar oluyor. 7 kişi hayatİnİ kaybetti. Bu fabrika sicili temiz olan bir fabrika deĞil. 11 yİlda 4 ayrİ patlama oluyor, insanlar yine hayatlarİnİ kaybediyorlar. Bu fabrikanİn sahibi kimlerden güç alİyorsa fabrikasİnİ her seferinde hiçbir önlem almadan açİyor. İnsanlar aĞlİyor, acİlarİ var. Patron yine patron. Bir de utanmadan sİkİlmadan ziyafeti paylaşİyorlar, sizin yediĞiniz insan eti.

Arkadaşlarİmİz bütün belgeleri topluyor. Hakkİ, hukuku ve adaleti mutlaka saĞlayacaĞİz. İlk gelen raporlar... Fabrikadaki binalar arasİnda güvenlik mesafesine uymamİş, tüzüĞe uygun havalandİrma sistemi yok. Ruhsatİ kim verdi? Havai fişek fabrikasİndaki patlama hükûmetin insanİ ne kadar önemsediĞini gösteriyor. İnsan hayatİ deĞerlidir. Sarayİn baktİĞİ tek şey ranttİr, bu arkadaşlarİn haklarİnİ savunacaĞİz. 

Ortada bir kaza yok, cinayet var. 

"NE KADAR BASKI KURARSAN KUR SEN GİDİCİSİN"

Halk TV ve Tele1'e vatandaş doĞrularİ öĞrenmesin diye verilen cezalar. Onlar en zor koşullarda özgürlüĞün en fazla sİnİrlandİĞİ bir ortamda, namuslarİyla ve alİnteriyle çalİşİyorlar. RTÜK cumhuriyet tarihin en büyük cezasİnİ veriyor Halk TV ve Tele1'e. Ne kadar baskİ kurarsan kur sen gidicisin kardeşim! 

Demirtaş, Osman Kavala neden içeride? Haksİz yere içerideler. Olay bir yargİlamadan tümüyle çİkmİş iktidar dayatmayla içeride tutacaksİnİz diye. 

Basİn İlan Kurumu besleme basİna kaynak aktaran bir kurula dönmüş durumda. Buradan Basİn İlan Kurumu'nun yöneticilerine sesleniyorum; bu tirajlarİ baĞİmsİz bir denetleme kuruluna denetlettirin. Saraydan talimat almalarİ gerekir. 

ATV hakkİnda 90 bin şikâyet geliyor ama bir tek dosya bile görüşülmüyor RTÜK'te. RTÜK Başkanİ görevlendirilmiş eleman. Sen aklİnİ saraya kiraya vermişsin. 

"500 BİN LİRA RÜşVET ALANLARI MERAK ETMEDİN Mİ?"

Baro başkanlarİ hakkİnda yazİ yazmİş Yİlmaz Özdil. TBMM BaşkanlİĞİ Yİlmaz Özdil hakkİnda suç duyursunda bulunmuş. TBMM'nin itibarİnİ korumak hepimizin ortak görevi, demokrasinin kİblesi burada. Her milletvekilinin ahlaklİ olmasİ lazİm. Meclis Başkanİ'na sormak isterim, 'Bu kadar duyarlİysan 500 bin liralİk rüşveti kimin aldİĞİnİ merak etmedin mi?' İki bakan var.  Ayakkabİ kutusunda rüşvet alanlar vardİ. 

Çiftçi, esnaf zor durumda. HDP'li bir milletvekili arkadaşİmİz "Son bir buçuk yİlda kaç iş yeri kapandİ?" diye sordu. 56 ilde 90 bin 743 esnaf kepenk kapattİ. 100 bin esnaf işsiz kaldİ, onlarİn yanİnda çalİşanlar da işsiz kaldİ. 

Bir günde Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediĞi faiz 277 milyon 610 bin Türk Lirasİ. Demek ki para var, buraya gidiyor. Londra'daki tefecilere bir gün ödediĞi faizi esnafa ödeseler, vatandaş rahat edecek.

Biz bu ülkeye adaleti getireceĞiz. Adalet sadece mahkemede deĞil.

Enflasyon rakamlarİ açİklandİ, emekli maaşlarİna zam yapİlacak. Londra'daki tefecilere senin boĞazİndan alİp veren bu iktidara oy mu vereceksiniz?

"SARAY SOSYETESİ LALE DEVRİ'Nİ YAşIYOR"

Yİllardİr bayram ikramiyesi bin lira, 1500 lira isteyin. Milyonlarca genç işsizim diyor. Genç bir çocuk, 'Köpek gibi çalİşİyorum ama et yiyemiyorum' diyor; saray sosyetesi Lale Devri'ni yaşİyor. 

Onlar vatandaştan tamamen kopmuşlar. Bebek mamasİna neden alarm takar bir süpermarket. Bebek mamasİnİ kim çalar? Türkiye bu gerçekle yüzleşmek zorunda. Saray sosyetesi yüzleri kİzarmadan IBAN numarasİ verip 'Bize para verin' diyor. Yediniz de doymadİnİz mİ Allah aşkİna? şehit yakİnlarİnİn gazilerinin paralarİnİ yiyenlendir bunlar. Bir AK Partili kadİn, "Bu millet size parasİnİ verdi, malİnİ, canİnİ verdi, sen bir huzur veremedin' diyor. DoĞru mu doĞru. Sarayda oturanlar ahtapottur. Vantuzlarİyla milletin kanİnİ emiyorlar. Onlardan hesap sormak bu milletin namus görevidir. O vantuzlarİ kesmemiz lazİm. 

"İHANET VE BÖLÜCÜLÜK PROJESİDİR"

Avukatlar bir baro oluştururlar, kamu tüzel kişiliĞine sahiptir, yani bölünmezler. Barolarİ parçalamak Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet ve bir bölücülük projesidir. 

Baro başkanlarİ gelip görüş beyan etmek istiyor. İzin vermiyorlar. Ama bir gün önce avcİlİkla ilgili düzenleme yapİyor, dernek başkanİnİ çaĞİrİyorlar. Adalet Komisyonu, Adaletsiz Komisyonu'na dönüşmüş durumda. 

Teklif sarayda hazİrlandİ. Adalet Bakanİ'ndan, Adalet BakanlİĞİ'ndan ve barolardan görüş alİnmadİ

 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim