Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Süt Üreticileri Fiyatlarda Düzenleme İstiyor
Tarih : 2020.07.08  17:09:52
Türkiye Süt Üreticileri Merkez BirliĞi Başkanİ Keskin, "Sektörümüzün tüm otoritelerine, özellikle Gİda Komitesine sesleniyorum, süt üreticileri olarak ürettiĞimiz sütümüze zam istiyoruz." dedi.

Süt üreticileri olarak, COVID-19 salgİnİ ve zamlara raĞmen süt üretimine ara vermeden devam ettiklerini dile getiren Tevfik Keskin, çiftçilerin ve üreticilerin, tüketicilerin ihtiyaçlarİnİ büyük emek ve mücadeleyle karşİladİklarİnİ söyledi.

Keskin, normalleşme sürecine girildiĞini, süt üreticilerinin artan girdi maliyetlerine karşİlİk artİk ayakta durmakta zorluk çektiĞini dile getirdi.

"Süt üreticileri, fedakarlİklarla, süt fiyat artİşİnİ fazlasİyla hak ettiler"

Üreticilerin artan yem ve girdi maliyetlerini karşİsİnda zam beklemelerinin haksİz olmadİĞİnİ belirten Keskin, devam etti:

"Herkesin takdir edeceĞi gibi ülkemizin süt üreticileri, yaptİklarİ fedakarlİklarla, süt fiyat artİşİnİ fazlasİyla hak ettiler. Yem sanayisi ile sütü işleyen ve mamul haline getiren süt firmalarİ raf fiyatlarİnda artİş yaparken ve karlİlİk oranlarİnİ artİrİrken, üreticilerimizin kİymetle ve inanİlmaz zorlu mücadeleyle ürettikleri sütü deĞer fiyatİndan satamamasİ oldukça üzücü. Buradan sektörümüzün tüm otoritelerine, özellikle Gİda Komitesine sesleniyorum, süt üreticileri olarak ürettiĞimiz sütümüze zam istiyoruz. Üretimde maliyetleri düşürecek tedbirlerin alİnmasİ ve süt üretiminin büyük çoĞunluĞunu gerçekleştiren küçük aile işletmelerimizin durumlarİnİn göz önüne alİnarak süt fiyatlarİnİn yeniden düzenlenmesini tüm süt üreticilerimiz adİna talep ediyoruz."

"Yem desteĞi üreticileri rahatlattİ"

Keskin, yem fiyatlarİnİn yükselmesiyle süt üreticisine ve besicilere destek olmak için Tarİm ve Orman BakanlİĞİnİn hayvan başİna 65 lira yem desteĞi verdiĞine işaret etti ve, "Küçük aile işletmelerimiz ve üreticilerimiz bu yem desteĞiyle bir nebze rahatlamİştİr. Ayrİca dört ay boyunca süt teşvik primlerinin 5 kuruş artİşla ödenmesi üretim yapmamİza yardİmcİ olmuş ve üreticilerimizi zor günlerde mutlu etmiştir. Sayİn Bakanİmİza üreticilerimizin zor gününde yanİnda olduklarİ için ve desteklerinden dolayİ teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim