Bugün; 02 Mays 2024, Perembe
Van'da Keşif UçaĞİ Düştü; 7 Emniyet Mensubu şehit
Tarih : 2020.07.16  16:49:33
Van'da keşif görevi yapan uçak Artos DaĞİ'na düştü. Kazada ikisi pilot, beşi teknik personel yedi emniyet personeli şehit düştü.

İçişleri Bakanİ Süleyman Soylu, Van'da bir keşif uçaĞİnİn kİrİma uĞradİĞİnİ bildirdi. Gevaş ilçesindeki Artos daĞİna çarparak düşen uçakta 2'si pilot 7 emniyet mensubunun şehit olduĞu belirtildi. 2 bin 200 metre yükseklikte yaşanan kazanİn enkazİna saat 03.00 gibi ulaşİldİĞİ belirtildi.

Süleyman Soylu'nun açİklamalarİndan satİr başlarİ şöyle:

"Ekiplerimiz Artos DaĞİ'nİn 2 bin 200 rakİmİna uçaĞİmİzİn çarparak kİrİma uĞradİĞİnİ bildirdiler. Ekiplerimiz 2'si pilot olmak üzere kahraman 7 evladİmİzİ kaybettiĞimizi bize bildirdiler. Saat 22.32 sİralarİnda en son Başkale üzerindeyken kuleyle irtibat saĞlandİ, dönüşte olduĞunu ifade etti. Sonra 22.45 civarİnda da hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi.

Pazartesi gününden itibaren Van ve Hakkari'de keşif ve gözetleme göreviyle bulunan 2015 model insanlİ keşif uçaĞİ olarak envanterimize kayİtlİ olan uçaĞİmİz 15 Temmuz saat 18.35 sularİnda yeniden keşif ve gözetleme yapabilme teminen Van Ferit Melen Havalimanİ'ndan kalkmİştİr. İçerisinde 2'si pilot arkadaşİmİz olmak üzere toplam 5 personelle birlikte 7 emniyet mensubumuz bulunmaktaydİ."

UÇAĞIN KARA KUTUSU OLAY YERİNDEN ALINDI

İnsanlİ Keşif UçaĞİ ile ilgili ekiplerin olay yerindeki çalİşmasİ tamamlandİ. Ekipler, uçaĞİn kara kutusu ve parçalarİnİ incelemek üzere olay yerinden aldİ. 

şEHİT POLİSLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Emniyet Genel MüdürlüĞü, şehit olan 7 polisin ismini açİklayarak, yakİnlarİna başsaĞlİĞİ diledi. Emniyet Genel MüdürlüĞü'nün Twitter hesabİndan yapİlan açİklamada, "15.07.2020 tarihinde Havacİlİk Daire BaşkanlİĞİmİz envanterine kayİtlİ İnsanlİ Keşif UçaĞİmİzİn Van'da Artos DaĞİ'na çarparak kİrİma uĞramasİ sonucu şehit olan 7 kahraman görev arkadaşİmİza Allah'tan rahmet yakİnlarİna, teşkilatİmİza ve milletimize başsaĞlİĞİ ve sabİrlar dileriz" denildi.

Kazada hayatİnİ kaybeden şehit pilot komiser Gökhun Mete Altunbaş, şehit pilot komiser yardİmcİsİ Samet Üstüner, şehit komiser yardİmcİsİ İrfan AydoĞan, şehit komiser yardİmcİsİ Semih Güzelay, şehit uçak teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin, şehit polis memuru Onur Ramazan Bayram ve şehit polis memuru Burak Derya'nİn fotoĞraflarİna yer verildi.

şEHİT CENAZELERİ HELİKOPTERLE TAşINDI

Kİrİma uĞrayan Emniyet Genel MüdürlüĞü envanterine kayİtlİ keşif uçaĞİnda şehit olan emniyet mensubu 2 pilot ve 5 personelin cenazeleri, helikopterle olay yerinden alİnarak Van'daki hastaneye getirildi. Hastanede işlemlerinin tamamlanmasİnİn ardİndan şehit polis memurlarİnİn naaşlarİ Van'da düzenlenecek törenin ardİndan memleketlerine uĞurlanacak.

MANİSA'YA şEHİT ATEşİ DÜşTÜ

Van'da düşen keşif uçaĞİnda şehit olan özel harekat polisi Onur Ramazan Bayram'İn (30) acİ haberi, Manisa'nİn Alaşehir ilçesindeki baba ocaĞİna ulaştİ.

şehitlerden özel harekat polisi Onur Ramazan Bayram'İn acİ haberi, Manisa'nİn Alaşehir ilçesinde yaşayan ailesine ulaştİ. 8 yİllİk polis memuru Bayram'İn şehadet haberini, aileye, SoĞuksu Mahallesi'ndeki evine giden Alaşehir Kaymakamİ Abdullah Uçgun, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, Alaşehir İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Coşkun Akçay ve Alaşehir Belediye Başkan Vekili Muammer İbişoĞlu verdi. Haberi alan anne Semra Bayram ve baba Nail Bayram gözyaşlarİna boĞuldu. 2 kardeş ve bekar olan şehit polis Onur Ramazan Bayram'İn evi ile sokaĞİna Türk bayraklarİ asİldİ.

1.5 YILLIK EVLİYDİ

şehit 7 personelden biri olan Komiser Yardİmcİsİ Pilot Samet Üstüner'in acİ haberi, Ankara'nİn Beypazarİ ilçesinde yaşayan ailesine ulaştİ. BaşaĞaç Mahallesi'nde yaşayan Adem-Ayşe Üstüner çiftine oĞullarİnİn şehadet haberini İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Yurtseven verdi.

Üstüner çifti, 2 çocuklarİndan birini kaybetmenin acİsİnİ yaşarken, ailenin yaşadİĞİ binaya Türk BayraĞİ asİldİ.

şehit Üstüner'in 1.5 yİllİk evli olduĞu, eşi Elif Üstüner'in de Ankara'da yaşadİĞİ belirtildi.

şehit Pilot Samet Üstüner'in, yarİn düzenlenecek törenle ilçede topraĞa verileceĞi bildirildi.

4 AY ÖNCE EVLENMİşTİ

Düşen uçakta şehit olan 7 emniyet mensubundan birinin İzmirli olduĞu öĞrenildi. şehit Komiser Yardİmcİsİ Semih Güzelay’İn ailesine acİ haber verildi.

şehitlerden İzmir Torbalİlİ olan şehit Komiser Yardİmcİsİ Semih Güzelay’İn babaevine acİ haber ulaştİ. Torbalİ Kaymakamİ Ercan Öter ve Torbalİ İlçe Jandarma Komutanİ Emre Balcİ, şehidin babasİ Mustafa Güzelay’a acİ haberi verdi. Acİ haberin verilmesinin ardİndan şehidin babaevine Türk bayraĞİ asİldİ.

şehit Komiser Yardİmcİsİ Semih Güzelay’İn 4 ay önce evlendiĞi ve eşinin Ankara’da bulunduĞu öĞrenildi.

 

BİRSÜRE ÖNCE BABASINI KAYBETMİşTİ

Düşen keşif uçaĞİnda şehit olan Kİrİma uĞrayan uçakta bulunan Erzurum İl Emniyet MüdürlüĞü Havacİlİk şube MüdürlüĞü’nde görevli İHA Pilotu Komiser Yardİmcİsİ İrfan AydoĞan’İn şehit olduĞu haberi Bursa’da bulunan baba ocaĞİna ulaştİ.

İrfan AydoĞan’İn annesi Mediha AydoĞan’İn, Erzurum’da görevli olan oĞlunun yanİna 1 ay önce ziyarete gittiĞi ve şehit olduĞu günde Erzurum’da bulunduĞu öĞrenildi. Tokat doĞumlu 29 yaşİndaki bekar komiser yardİmcİsİ Bursa’da törenle topraĞa verilecek.

Acİ haberi Nilüfer Kaymakamİ Avni Oral tarafİndan şehidin amcasİ Mustafa AydoĞan’a verilirken, haberi alan yakİnlarİ büyük üzüntü yaşadİ. Bekar olduĞu öĞrenilen şehidin taziye evine Türk bayraklarİ asİldİ. şehidin yakİnlarİnİ, protokol üyeleri ve mahalle sakinleri teselli etti.

ANNESİ ERZURUM’A ZİYARETE GİTMİş

AydoĞan’İn bir süre önce babasİnİ kaybettiĞi, annesi Mediha AydoĞan’İn yaklaşİk bir ay önce Erzurum’da görevli olan oĞlunu ziyarete gittiĞi ve bir aydİr İrfan AydoĞan’İn yanİnda Erzurum’da bulunduĞu öĞrenildi. şehidin amcasİnİn ve abisinin Van’a giderek şehit komiser yardİmcİsİ İrfan AydoĞan’İn naaşİnİ alacaĞİ öĞrenildi.

UÇAĞIN DÜşTÜĞÜNÜ HABERLERDEN ÖĞRENDİ

Keşif uçaĞİnda şehit olan polis memuru Burak Derya'nİn (28) acİ haberi, Mersin'in Anamur ilçesindeki baba evine ulaştİ. 

şehit polis memuru Burak Derya'nİn acİ haberi, Anamur ilçesindeki Beyazİt Mahallesi'nde bulunan baba evine ulaştİ. şehidin ailesinin yaşadİĞİ ev ve sokaklar Türk bayraĞİyla donatİldİ. şehidin babasİ Özcan Derya, DNA tespiti için Van Adli Tİp Kurumu'na götürüldü.

şehit Burak Derya'nİn keşif uçuşuna çİkmadan önce ailesiyle telefon görüşmesi yaptİĞİ ve uçuşta görev alacaĞİnİ söylediĞi öĞrenildi. Görüşmeden birkaç saat sonra televizyonda keşif uçaĞİ düştüĞünü öĞrenen baba Özcan Derya'nİn oĞlunu aradİĞİ ancak cevap alamayİnca şehit olduĞunu hissettiĞi kaydedildi. Bekar olduĞu öĞrenilen 4 yİllİk polis memuru Burak Derya'nİn yarİn düzenlenecek törenin ardİndan Anamur'da son yolculuĞuna uĞurlanmasİ bekleniyor.

ANKARA'YA 2'NCİ şEHİT ATEşİ DÜşTÜ

şehit 7 personelden biri olan uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin'in acİ haberi, Ankara'nİn Keçiören ilçesi Atapark Mahallesi'nde oturan ailesine ulaştİ. Acİ haber sonrasİ aynİ apartmanda oturan anne Nuray Keskin ile şehidin eşi Büşra, gözyaşlarİna boĞuldu.

şehidin evine ve mahalleye Türk bayraklarİ asİldİ. Keçiören Belediyesi tarafİndan taziye çadİrİ kurulurken, gelen yakİnlarİ başsaĞlİĞİnda bulundu. Babasİnİ yaklaşİk 2 yİl önce kaybeden Mustafa Keskin'in mesleĞe 2012 yİlİnda başladİĞİ öĞrenildi. Evli ve 1 yaşİnda Ali isminde oĞlu olan Mustafa Keskin'in yarİn Ankara'da topraĞa verileceĞi öĞrenildi.

ANKARA'YA 3'ÜNCÜ şEHİT ATEşİ!

şehit 7 personelden biri olan Pilot Komiser Gökhan Mete Altunbaş'İn acİ haberi, Ankara'nİn Yenimahalle ilçesinde oturan ailesine ulaştİ. SaĞlİk ekipleri eşliĞinde eve gelen emniyet personelinden acİ haberi alan eşi gibi polis olan komiser Hilal Altunbaş, gözyaşlarİna boĞuldu.

şehidin evinin bulunduĞu sokak Türk bayraklarİyla donatİldİ. şehidin Ankara'da yaşayan babasİ Süleyman Altunbaş, cenazeyi teslim almak için Van'a giderken anne Sonay Altunbaş ise oĞlunun evine geldi. Göreve 7 yİl önce başlayan Altunbaş'İn 1 yaşİnda Göktürk isminde çocuĞu olduĞu öĞrenildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel MüdürlüĞü konuya ilişkin yaptİĞİ açİklamada, "15.07.2020 tarihinde Emniyet Genel MüdürlüĞü Havacİlİk Daire BaşkanlİĞİ envanterine kayİtlİ EM-809 kuyruk numaralİ İnsanlİ Keşif uçaĞİ Hakkari ve Van illerinin keşif ve gözetlemeye yönelik yaptİĞİ çalİşmalarda görev almak üzere Van Ferit Melen Havalimanİndan görev bölgesine intikal için 15.07.2020 saat 18.34’te havalanmİş, görevini tamamladİktan sonra Van Ferit Melen havalimanİ ile alçalİş için irtibata geçmesinin ardİndan saat 22.45 itibariyle Van Ferit Melen havalimanİ kontrol sahasİ içerisinde Radar ve Telsiz Temasİ kaybedilmiştir.

İnsanlİ Keşif UçaĞİmİz Artos DaĞİna çarparak kİrİma uĞramİş kaza sonucu emniyet personeli 7 kahraman arkadaşİmİz şehit olmuştur. Başİmİz saĞ olsun" dedi.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim