Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Araç Muayene Süreleri Uzatİldİ! İşte Son Tarih
Tarih : 2020.08.12  16:36:37
Ulaştİrma ve Altyapİ BakanlİĞİ, corona virüsü tedbirleri kapsamİnda araç muayene yaptİrma süresini 30 Eylül tarihine kadar uzatİldİĞİnİ duyurdu.

Corona virüsü salgİnİ sebebiyle alİnan tedbirler kapsamİnda araç muayene süreleri Ulaştİrma ve Altyapİ BakanlİĞİ tarafİndan 30 Eylül tarihine kadar uzatİldİ. Bu kapsamda muayene süresi 3 Nisan – 3 Temmuz arasİnda sona eren ve 17 AĞustos’a kadar muayenesini yaptİramayan araç sahipleri için söz konusu süre 30 Eylül’e kadar uzatİldİ. Yani 45 günlük erteleme süresi uzatİlmİş oldu.

NİSAN AYINDA DA ERTELENMİşTİ

Yine aynİ tedbirler kapsamİnda 3 Nisan tarihinde araç muayeneleri ertelenmişti. Nisan ayİnda yayİnlanan Resmi Gazete’de “Dünya SaĞlİk Örgütü tarafİndan pandemi ilan edilen COVID-19 salgİnİ nedeniyle, bu YönetmeliĞin 14 üncü maddesi gereĞince muayene süresi gelen araçlarİnİn muayenesini bu maddenin yürürlüĞe girdiĞi tarihten itibaren üç ay içerisinde gerçekleştiremeyen motorlu taşİt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu süreler gerektiĞinde Bakanlİkça uzatİlabilir.” şeklinde bir açİklama yer almİştİ.

Bu detaylarla birlikte 3 Temmuz tarihinden itibaren 45 gün süre içerisinde araç muayeneleri gerçekleştirilebilecekti ve son tarih 17 AĞustos olarak açİklanmİştİ. Bugün alİnan karara göre o kapsamdaki araçlarİn muayene süreleri 30 Eylül tarihine kadar uzatİldİ.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim