Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Türkiye'ye Uygulanacak Yaptİrİmlar Belirlendi
Tarih : 2020.08.28  16:32:37
Avrupa BirliĞi Dİş İlişkiler ve Güvenlik Politikasİ Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birliĞin DoĞu Akdeniz gerginliĞi nedeniyle Türkiye'ye uygulanacak yaptİrİmlarİ belirlediĞini açİkladİ.

Türkiye'ye ait Oruç Reis gemisinin DoĞu Akdeniz'de sismik araştİrma faaliyetlerine başlamasİnİn ardİndan Ankara-Atina arasİndaki gerilim giderek tİrmanİrken, AB durumu yakİndan izlemeyi sürdürüyor.

AB dİşişleri bakanlarİnİn Almanya'nİn başkenti Berlin'deki gayriresmi toplantİsİ sürerken, birliĞin Dİş İlişkiler ve Güvenlik Politikasİ Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den bir dizi açİklama geldi. Borrell, Türkiye'yi bölgede tek taraflİ eylemlerden kaçİnmasİ için uyardİ ve konuyu blokla görüşme çaĞrİsİnda bulundu.

YAPTIRIMLAR BELİRLENDİ

Öte yandan Borrell, merakla beklenen yaptİrİm konusunda da açİklama yaptİ. Borrell, Ankara'ya uygulanacak yaptİrİmlar konusunda bir anlaşmaya varİldİĞİnİ belirtti. Yaptİrİmlarİn, Türkiye'ye ait gemileri kapsayabileceĞi, AB'nin şimdilik sadece anlaşmazlİkla baĞlantİlİ isimleri listelediĞi kaydedildi. Ancak sektör faaliyetleri ve varlİklarİn dondurulmasİ gibi önlemlere başvurulabileceĞi de aktarİldİ.

Bugün sona erecek toplantİda Türkiye ile ilgili bir karar alİnmasİ beklenmiyor. Zira Almanya Dİşişleri Bakanİ Heiko Maas da yaptİrİm konusunun önümüzdeki ay gerçekleşecek AB zirvesinde ele alİnmasİ gerektiĞi söyledi.

YUNANİSTAN KARARI BEKLİYOR

Berlin'deki söz konusu toplantİ öncesinde konuşan Yunanistan Dİşişleri Bakanİ Nikos Dendias, Josep Borrell'in 'Türkiye'ye yaptİrİm seçenekleriyle ilgili bir açİklama yapmasİnİ büyük bir ilgiyle beklediĞini' söylemişti.

DoĞu Akdeniz'de Yunanistan ile Türkiye arasİndaki gerilim aylardİr devam ediyor. Ancak, Atina'nİn bu ay Mİsİr ile deniz alanlarİnİn sİnİrlandİrİlmasİna ilişkin bir anlaşma imzalamasİ tansiyonu artİrdİ.

Türkiye de benzer bir anlaşmayİ geçen yİl Libya ile imzalamİştİ.

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim