Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
Türk Dİşişleri: "Ermenistan İnsanlİk Suçu İşliyor"
Tarih : 2020.10.04  16:14:24
Bakanlİktan, Ermenistan'İn, Azerbaycan’İn Gence şehrine yönelik saldİrİlarİnİn Ermenistan'İn içine düştüĞü çaresizliĞin ve insanlİk suçu işlemekten geri kalmayacaĞİnİn göstergesi olduĞu bildirildi.

Bakanlİktan yapİlan yazİlİ açİklamada, işgal altİnda tuttuĞu Azerbaycan topraklarİnda yenilgiyle yüzleşen Ermenistan'İn, başta Cenevre Sözleşmeleri olmak üzere insancİl hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek, işgali nedeniyle çatİşmalara sahne olan bölgelerin ötesinde de sivil yerleşim alanlarİna saldİrdİĞİ belirtildi.

Açİklamada, "Azerbaycan’İn ikinci büyük kenti Gence’de sivil halkİ hedef alan bugünkü saldİrİlarİ, Ermenistan’İn hukuk tanİmaz tutumunun yeni bir tezahürüdür. Bu saldİrİlarİ kİnİyoruz." ifadelerine yer verildi.

"AZERBAYCAN'IN TUTUMUNU DESTEKLİYORUZ"

Açİklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu saldİrİlar, Ermenistan’İn içine düştüĞü çaresizliĞin ve yasa dİşİ işgalini sürdürmek için insanlİk suçu işlemekten geri kalmayacaĞİnİn göstergesidir. Baştan beri söylediĞimiz üzere Ermenistan, bölgedeki barİş ve istikrarİn önündeki en büyük engeldir.

Ermenistan’İn provokasyonuna gelmeyeceĞini, uluslararasİ hukuktan doĞan meşru müdafaa hakkİnİ uluslararasİ tanİnmİş sİnİrlarİ içinde kullandİĞİnİ ve sivil halka zarar gelmemesi için mümkün olan tüm gayreti göstermekte olduĞunu beyan eden Azerbaycan'İn bu tutumunu destekliyoruz."

Azerbaycan Savunma BakanlİĞİnİn açİklamasİnda, Ermeni askeri gruplarİn, Azerbaycan'daki şehir ve köylere yönelik saldİrİlarİnİ sürdürdüĞü aktarİlarak, "Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, KarabaĞ’da ise Fuzuli bölgesini, AĞdam ve Terter köylerini topçu ve roket atİşlarİyla bombalİyor. Gence’ye yönelik saldİrİlar, Ermenistan topraklarİndan yapİlmİştİr." ifadelerine yer verilmişti.

gence-saldirisi.jpg

ERMENİSTAN'IN SALDIRISINDA 1 Kİşİ HAYATINI KAYBETMİşTİ

Ermeni askeri gruplarİn, Azerbaycan'daki Gence şehrine yönelik saldİrİsİnda 1 sivil hayatİnİ kaybetmiş, 4 kişi yaralanmİştİ.

Azerbaycan Dİşişleri BakanlİĞİnİn açİklamasİnda, Ermeni askeri gruplarİn, Azerbaycan'daki Gence şehrinde sivillere yönelik saldİrİsİ kİnanmİştİ.

Açİklamada, "Ermeni askeri gruplarİn Gence'ye saldİrİsİnda 1 sivil hayatİnİ kaybederken, 4 kişi yaralandİ. Ermenistan’İn sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldİrİlarİ neticesinde bugüne kadar 22 kişi hayatİnİ kaybederken, 74 kişi yaralandİ" ifadelerine yer verilmşti.

Söz konusu sivil kayİplarİna ilişkin tüm sorumluluĞun Ermenistan yönetiminde olduĞu vurgulanan açİklamada, Ermenistan'a "KarabaĞ'da işgal ettiĞi bölgelerden derhal çekilme" çaĞrİsİ yapİlmİştİ.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim