Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Makarna Tüketiminde Yüzde 25 Artİş
Tarih : 2020.10.25  18:46:25
Türkiye Makarna Sanayicileri DerneĞi Başkanİ Abdülkadir KülahçİoĞlu, aldİklarİ iç satİş verilerine göre Türkiye'de makarna tüketiminin bu yİl yüzde 25 arttİĞİnİ açİkladİ.

Koronavirüs salgİnİ süreciyle birlikte işsizliĞin tavan yaptİĞİ, milyonlarca çalİşanİn ise 1170 lira 'maaş desteĞi' ile yaşamİnİ idame ettirmeye çalİştİĞİ Türkiye'de makarna tüketimi de önemli ölçüde arttİ.

Türkiye Makarna Sanayicileri DerneĞi Başkanİ Abdülkadir KülahçİoĞlu, "Dünya Makarna Günü" kutlamasİ vesilesiyle yaptİĞİ yazİlİ açİklamada makarnanİn, "dünyada her kesimin erişebileceĞi saĞlİklİ ve ekonomik bir ürün olduĞunu" kaydedip Türkiye'de Kovid-19 sürecinde makarna tüketiminin arttİĞİ bilgisini vererek, şu deĞerlendirmede bulundu:

"Üyelerimizden alİnan iç satİş verileri, ülkemizde makarna tüketiminin bu yİl yüzde 25 arttİĞİnİ, tüketicilerin bu zor dönemde makarnayİ kolay saklanabilir, saĞlİklİ, pişirilmesi kolay, sürdürülebilir ve favori yiyecek olarak seçtiĞini ortaya koymaktadİr. Dünya Makarna Günü dolayİsİyla DOXA araştİrma kuruluşunun, küresel makarna tüketiminin üçte birinden fazlasİnİ oluşturan ülkelerde 5 binden fazla kişi ile yaptİĞİ uluslararasİ araştİrmaya göre, evde kalİnan dönemde 4 tüketiciden biri daha fazla makarna tüketmiş, küresel tüketim de yüzde 24 artmİştİr. Bu ülkemizin tüketim artİşİna paralel bir veridir."

KülahçİoĞlu ayrİca 2019 yİlİnda 7 milyon 267 bin ton olarak gerçekleşen dünya makarna ticaretinin yüzde 17,5'ini yapan Türkiye'nin, bu yİlİn 8 ayİnda da 940 bin 502 ton makarna ihraç ettiĞini bildirdi.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim