Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Normalleşmeye 20 Trilyon Dolar Harcanacak
Tarih : 2020.10.27  16:35:33
Dünya Kaynaklarİ Enstitüsü (WRI) Üst Yöneticisi Andrew Steer, "Dünya normale dönmek için önümüzdeki 2 yİlda 10 ila 20 trilyon dolar arasİnda bütçe harcayacak." dedi.

WRI Türkiye Sürdürülebilir şehirler tarafİndan video konferans yöntemiyle düzenlenen Yaşanabilir şehirler Forumu'nda konuşan Dünya Kaynaklarİ Enstitüsü (WRI) Üst Yöneticisi Andrew Steer, dünyada 100 yİlİ aşkİn süredir daha kötü bir saĞlİk ve ekonomi krizi yaşanmadİĞİnİ ifade etti.

Birçok ülkenin salgİnİn etkilerini azaltmak için toparlanma programlarİ oluşturduĞunu kaydeden Steer, şöyle konuştu: "Dünya normale dönmek için önümüzdeki 2 yİlda 10 ila 20 trilyon dolar arasİnda bütçe harcayacak. Bu kaynaklarİn, geçmişin ekonomisi yerine yarİnİn ekonomisine yatİrİlmasİ çok önemli ve şehirler bu seçimlerin tam merkezinde bulunuyor. Son 100 yİlda şehirlerimizi insanlardan ziyade otomobiller için tasarladİk. Bunun deĞişmesi gerekiyor. Gelecek 10 yİlda sİfİr karbonlu toplu taşİmayla baĞlantİlİ olarak elektrikli, otonom ve paylaşİmlİ ulaşİma doĞru ilerlerken büyük bir devrime tanİk olabiliriz."

Yenilenebilir enerji, toplu taşİma ve yeşil alanlara yatİrİm yapmanİn sadece çevre için deĞil insanlar için de iyi olduĞuna işaret eden Steer, "Bu yatİrİmlar insanlarİ daha saĞlİklİ kİlar ve daha verimli hale getirir, bu yatİrİmlar ekonomiye de iyi gelir. Yani önümüzde harika bir fİrsat var." ifadelerini kullandİ.

Kentler yeniden dönüşüyor

WRI Türkiye Sürdürülebilir şehirler Direktörü Güneş Cansİz da kent yönetimlerinin salgİnla ön cephede mücadele ettiĞini vurguladİ. Salgİnla birlikte kentsel alanda insan yakİnlİĞİna dayanan her şeyin sorgulanmaya başladİĞİnİ anlatan Cansİz, şunlarİ kaydetti:

"Ulaşİm, daĞİtİm, depolama alanlarİyla çalİşma ve yaşam alanlarİnİn daha farklİ planlanabileceĞi fikri ortaya çİktİ. Bu anlayİş önümüzdeki yİllarda kent planlamasİna daha derinden ve dönüştürücü biçimde yansİyacak. Salgİn dünya genelinde kentlerde planlama ve tasarİmİ, enerji kullanİmİnİ, hareketlilik modellerini, konut tercihlerini, yeşil alanlarİ ve ulaşİm sistemlerini dönüştürdü, dönüştürüyor. DeĞişikliklerin bir kİsmİ geçiciyken bir kİsmİ kalİcİ. Kentler de aynİ şekilde kullanİm deĞişikliklerine geçici ya da kalİcİ çözümlerle cevap veriyor."

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim