Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Covid-19 Salgİnİ Çay Tüketimini Artİrdİ
Tarih : 2020.11.24  17:26:09
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Alim, "Çay temel gİda anlamİnda farklİ bir yere oturdu. İnsanlarİn evlerinde oturmasİ çay satİşlarİmİza yansİdİ. Bize ve üreticiye katkİ saĞladİ." dedi.

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgİn sürecinde insanlarİn evde daha fazla zaman geçirmesinin çay satİşlarİna yansİdİĞİnİ, bunun, kuruma ve üreticiye katkİ saĞladİĞİnİ söyledi.

Alim, ÇAYKUR'un, "81 İlde 81 Satİş MaĞazasİ" projesi kapsamİnda Cumhuriyet Çay Fabrikasİ önünde oluşturulan satİş maĞazasİnİ ziyaret ederek salgİn kurallarİ kapsamİnda açİlİşİnİ gerçekleştirdi.

Alim, gazetecilere, Rize dİşİnda Artvin ve Giresun'da satİş maĞazalarİnİn bulunduĞunu, 81 ilde satİş maĞazasİ hedefiyle gelecek ay Erzurum ve İstanbul'da da açacaklarİnİ belirterek maĞaza açİlan her ile özel çay satİşa sunacaklarİnİ ifade etti.

Satİş maĞazalarİnİn amacİnİn yaklaşİk 90 çay çeşidini aynİ anda herkese ulaştİrabilmek olduĞuna dikkati çeken Alim, ÇAYKUR'un büyük bir ürün havuzuna sahip olduĞunu aktardİ.

Alim, Covid-19 salgİnİ sürecinde kuru çay satİşlarİnİn arttİĞİna işaret ederek, "Yİlİn ilk üç ayİnda yaklaşİk 15-20 bin ton çay satİşİ gerçekleştiriyorduk. Bu yİlİn ilk üç ayİnda 40 bin ton satİş gerçekleştirdik. Bakkala giden hemen her kişi makarna, pirincin yanİna bir paket çay aldİ. Çay temel gİda anlamİnda farklİ bir yere oturdu. İnsanlarİn evlerinde oturmasİ çay satİşlarİmİza yansİdİ. Bize ve üreticiye katkİ saĞladİ." diye konuştu.

Geçmişte çay hasadİ döneminde yabancİ işçiler nedeniyle 500 milyon liranİn yurt dİşİna gittiĞine deĞinen Alim, bu sezon üreticilerin çayİnİ kendileri topladİĞİ için kalite ve verimin de arttİĞİnİ, gelecek yİllarda da benzer artİşlarİ sürdüreceklerini düşündüĞünü söyledi.

Alim, yurt dİşİndan gelen çay miktarİnda da azalma olduĞunu ifade ederek, şunlarİ kaydetti:

"Geçen sene 120 bin ton kuru çay satmİştİk, bu sene yaklaşİk 30 bin ton sattİk. İnşallah gelecek yİl daha yukarİ çİkar. Özel sektörün de benzer şekilde artİş yaşadİĞİnİ biliyoruz. Yİl sonu itibarİyla stoklarİmİzda 120 bin ton kuru çay bekliyoruz. Üretim olmadİĞİ için gelecek yİl mayİs ayİna kadar bu rakamİn 60 bin ton seviyelerine ineceĞini tahmin ediyoruz. Bu yİl da özel sektöre çay satmayİ düşünüyoruz. Yaklaşİk 40-50 bin ton satİş planlİyoruz. Bu satİş gerçekleşirse daha aşaĞİ seviyelere ineceĞiz."

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim