Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
"Fiyat İstikrarİ Sürdürülebilir Büyüme SaĞlar"
Tarih : 2021.01.27  17:04:20
TÜSİAD Başkanİ Kaslowski, “Fiyat istikrarİ öngörülebilirlik ve sürdürülebilir büyüme saĞlar. Kredi mekanizmalarİyla büyüme kalİcİ ve saĞlİklİ deĞildir.” dedi

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD’İn 26 Ocak tarihinde yaptİklarİ ortak açİklamada, Türkiye’nin birinci önceliĞinin fiyat istikrarİ olduĞuna inandİklarİ bildirilmişti. TÜSİAD Başkanİ Kaslowski, dört iş örgütünden gelen açİklama hakkİnda, fiyat istikrarİ konusunun yeni olmadİĞİ ve kimseyi şaşİrtmamİş olmasİ gerektiĞi yorumunu yaptİ.

Kaslowski verdiĞi demeçte, “Fiyat istikrarİ öngörülebilirlik ve sürdürülebilir büyüme saĞlar. Kredi mekanizmalarİyla büyüme kalİcİ ve saĞlİklİ deĞildir.” dedi.

Enflasyonda başarİ elde etmenin toplumsal mutabakat gerektirdiĞini söyleyen Kaslowski, yapİsal reformlar ve tedbirler konusunda kurumlarİn farklİ düşünceleri olabileceĞinin de altİnİ çizdi.

26 Ocak tarihinde, TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD’dan gelen ortak açİklamada, "Fiyat istikrarİnİn saĞlanmasİyla Türkiye’de yatİrİm ortamİ iyileşecek, öngörülebilirlik artacak, böylece katma deĞeri yüksek yeni teknoloji yatİrİmlarİnİ ülkemize çekmek mümkün olacaktİr" ifadeleri kullanİlmİştİ.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim