Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Lokanta, Kafe ve Pastanelere E-adisyon!
Tarih : 2021.02.09  16:28:11
Vergi Usul Kanunu Genel TebliĞi’ne eklenen bir madde ile lokanta, kafe, pastane, bar, pavyon gibi masada servis yapİlan gerçek usulde vergilendirilen işletmelere e-adisyon uygulamasİ artİk zorunlu.

Resmi Gazete’de yayİnlanan tebliĞle birlikte Gelir İdaresi BaşkanlİĞİ, yİllİk veya aylİk satİş hasİlatlarİnİ dikkate alarak, geçiş sürecini belirleme konusunda yetkilendirildi. BaşkanlİĞİn geçiş hazİrlİklarİ için en az 3 ay süre vereceĞi kaydedilen tebliĞde herhangi bir başlangİç tarihi yer almadİ.

Ayrİca, 509 sİra numaralİ Vergi Usul Kanunu Genel TebliĞi’nin ‘e-faturaya geçiş zorunluluĞu’ başlİklİ b bölümünde yapİlan deĞişiklikle SGK ile sözleşme imzalayan saĞlİk hizmeti sunucularİ ile medikal malzeme ve ilaç etken madde temin eden tüm mükellefler, e-fatura kapsamİna dahil edildi.

Bu gruptaki mükellefler 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasİna geçecek.
Ayrİca e-arşiv fatura uygulamasİna dahil olmayan mükelleflerin 30 bin lirayİ aşan faturalarİ e-Belge portali veya entegratör kuruluşlarİn sistemi aracİlİĞİyla düzenlenecek. Bu şartlara uymayanlara özel usulsüzlük cezasİ uygulanacak.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim