Bugün; 02 Mays 2024, Perembe
400 Milyon TL'ye Satİlİk Ada!
Tarih : 2021.02.28  16:26:23
İzmir'in Dikili ilçesinde, Bademli Köyü'ne yaklaşİk 500 metre mesafedeki saklİ cennet Kalem Adasİ, 400 milyon TL’ye satİşa çİkarİldİ.

Turkuaz mavisi suyu ile 'Ege'nin Maldivleri' olarak anİlan Kalem Adasİ’sİnİn altİnda jeotermal su olduĞu biliniyor. 459 dönümlük Kalem Adasİ'nİn 258 dönümü, 400 milyon Türk Lirasİ'na satİşa çİkarİldİ.

“BİZİM BÜTÜN KOYLARIMIZ ÇOK ÇOK DEĞERLİ VE GÜZEL" 

Adanİn altİnda jeotermal su bulunduĞunu ifade eden Yatİrİm Uzmanİ Evrim Kİrmİzİtaş Başaran, ”Kalem adasİ ilk kez satİşa çİkİyor. Bu aslİnda çok heyecanda verici bir durum. Ege İzmir Türkiye’nin göz bebeĞi Dikili’deki bademli köyüne 500 -600 metre mesafede de bir adadan bahsediyorum. Kuzenden güneye 1.5 kilo metre mesafesi var. Toplamda 459 dönüm. Bizim satİlİk yerimiz 258 dönüm. Yerimiz de turizm mimarlİ bir yer burasİ. şahane oteller yapİlabilinir. Adanİn 70 metre altİnda jeotermal su var. Bu da sİcak su termali Böyle olunca şifalİ bir suyumuzda var. 67 derecede. Bu adaya ekstra deĞer katmİş oluyor. Kalem adasİ M.Ö 500 yİllara kadar dayanİyor. O zamanki dönemlerdeki savaşlarda bu adayİ almak için ciddi mücadeleler veriyor. Tarihte 200’den fazla geminin battİĞİ kayİtlarda var. Oradaki masmavi turkuaz rengi hiçbir yerde yok. Bizim bütün koylarİmİz çok çok deĞerli ve güzel fakat orada, bu bademli köyü daha öncesinde Rum köyü olarak biliniyor. O zamanlardaki bir yanardaĞİn patlamasİyla birlikte o mavi denizin turkuaz rengine dönmesi ve o sİcak suyun da ortaya çİkmasİ “ ifadelerini kullandİ.

“HEMEN BİR TÜRK MÜşTERİMİZ ORTAYA ÇIKTI" 

Adanİn satİlİk rakamİnİn 400 Milyon Türk Lirasİ olduĞunu söyleyen Başaran ,“Konum itibari ile kalem adasİ dikilinin hemen karşİsİnda yüzerek gidebiliyorsunuz ama hemen karşİ kİyİsİ da Yunanistan’a baĞlİ midilli adasİ arasİnda. BaktİĞİnİzda teknelerin o kadar uĞrak yeri ki burasİ yani her sene yaz kİş demeden bütün teknelerin liman aldİĞİ ve uzun soluklu kalİpta denizden faydalandİklarİ karaya çİktİklarİ da bir yer. Böyle bir durumda aile hiçbir şekilde satmayİ düşünmemiş. şöyle ki çok talep gelmiş yabancİ ve de Türk. Bir gayrimenkul satİşİ gibi deĞil aslİnda ülkemize ait adanİn satİşİ . Öyle olunca da hemen bir Türk müşterimiz ortaya çİktİ. Bu işler hemen olmuyor. Jeotermal suyun çİkarİmİnİ ben yaparİm. Oraya ekleyeceĞim şeyler var düşüncelerim var. DiĞer taraftan otelci bir ortaĞİ ile bungalovlar oteller. Aslİnda baktİĞİnİzda yapİlan bu çalİşmalar o adaya da deĞer katmİş olacak. Adamİzİn satİlİk rakamİ 400 Milyon Türk Lirasİ” dedi.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim