Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Ekrem İmamoĞlu'ndan Kanal İstanbul Tepkisi
Tarih : 2021.04.09  15:46:43
"‘Yarİn kazma vuracaĞİz, bu yaz başlayacaĞİz. İsteseniz de istemeseniz de yapacaĞİz, inadİna yapacaĞİz’ denmesi net ifade edeyim; bu beyan biçimi psikolojik olarak sorgulanmalİdİr."

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanİ Ekrem İmamoĞlu, Kemerburgaz’daki İSTAÇ Odayeri Katİk Merkezi’ndeki Fide Üretim Merkezi’nin açİlİşİna katİldİ. Program sonrasİ İmamoĞlu, gazetecilerin gündeme dair sorularİnİ yanİtladİ.

"PSİKOLOJİK OLARAK SORGULANMALI"

İmamoĞlu, bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanİ Kanal İstanbul ile ilgili olarak, ‘İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacaĞİz. Hatta yazİn ihaleye çİkİyoruz’ dedi. Sizin 2023’te bu ülkeyi Millet İttifakİ yönetecek, bu projeyi iptal edecek açİklamanİzİ da tehdit olarak niteledi. Bu açİklamalarİ nasİl deĞerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna şu yanİtİ verdi:

“Talihsiz açİklamalara devam ediliyor. İstanbul’da ne yazİk ki büyük bir ihanet projesiyle alakalİ İsrara devam ediliyor. Bir de bizi bir başka üzen şey; ‘Yarİn kazma vuracaĞİz, bu yaz başlayacaĞİz. Bu yaz sonu başlayacaĞİz, isteseniz de itemeseniz de yapacaĞİz, inadİna yapacaĞİz’ denmesi. 2,5-3 senedir bunu duyuyoruz. Net ifade edeyim, bu beyan biçimi psikolojik olarak sorgulanmalİdİr. Hiç hoş bir psikoloji deĞil. Bu şekilde İsrar, bu şekilde tavİr, vatandaşİ yok sayan, vatandaşİn parasİnİ yok sayan bir anlayİşİ anlamak mümkün deĞil. 

‘Efendim, vatandaşİmİz bizi affetsin. Eyvah ihanet ettik, aldatİldİk’ gibi cümlelerin geçmişte oldu. Bu sözlerin gelecekte de bizim için hiçbir kİymeti yoktur. Kanal İstanbul projesinin bugünlerde peşinde koşanlar, gelecekte af dileme ile kurtulamayacaklar. Hukukun önünde hesabİnİ verirler. Bugün bu işe para vermenin peşinde koşanlar ya da ‘ihaleydi, ne yapalİm biz de almaya çalİştİk’ diyenler sadece basit bir şekilde süreçten sİyrİlamazlar"

"HUKUKUN BU KONUDA 'LAY LAY LOM' YAPMASINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Bir gazetecinin, “Planlar askİya çİktİ, bir itiraz süreciniz olacak mİ” sorusu üzerine ise İmamoĞlu şöyle konuştu, “Tabii ki itiraz ediyoruz. Kurumsal, bireysel vatandaşlarİmİzİ itiraz etmeye davet ediyoruz. Hukukun bu konuda ‘lay lay lom’ yapmasİna asla tahammülümüz yok. Bilirkişi raporlarİnda yapİlan müdahaleleri de biliyoruz, hiç hoş deĞil. Neresinden tutsanİz elinize geliyor. Orada tarİm arazisi alİp, şimdi konut yapmayİ planlayanlara sesleniyorum. Tarİm arazisi diye aldİklarİ yerleri yine tarİm arazisi olarak sattİklarİ takdirde İBB olarak, aynİ paradan almaya hazİrİz"

PARTİM GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPTI

104 amiralin bildirisi ile ilgili de görüşleri sorulan İmamoĞlu, şöyle konuştu:

“Ülkemizin derin sorunlarİ var. Özellikle, yoksulluk ve pandemi çok can yakİyor. Özellikle bu gündemleri şu anda çözmesi lazİm. Teknik anlamda birçok konuyla ilgili zaten fikrimiz biliniyor. O gün ortaya konan tavİr ve süreçle ilgili, Cumhuriyet Halk Partisi ve partim, kurumum gereken açİklamayİ yaptİ. O beyanlar bizim de beyanİmİzİmdİr"

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim