Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
ABD Sözcüsü: 'Dünyada VuramayacaĞİmİz Yer Yok'
Tarih : 2021.04.20  15:50:14
ABD Savunma BakanlİĞİ Sözcüsü John Kirby, Afganistan çekilme gündemiyle ilgili açİklamada bulundu. Kirby, “Dünyada vurmak durumunda kaldİĞİmİzda vuramayacaĞİmİz yer yok” dedi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, günlük düzenlenen basİn toplantİsİnda, ABD'nin çekilmesinden sonra Afganistan'da durum kötüleşirse bölgeye terörle mücadele birliklerinin sevk edilmesinin olasİ olup olmadİĞİ ile ilgili gazetecilerin sorularİnİ yanİtladİ.

Sözcü Kirby, Afganistan’da ortaya çİkabilecek tehditlere karşİ bölgede yeterli terörle mücadele kabiliyeti bulunduracaĞİz diyerek, "Kabil hükümetiyle terörle mücadele güçlerinin yeniden Afganistan'a sevk edilmesi ihtimaline ilişkin herhangi bir görüşmemiz yok. Afganistan’dan ortaya çİkabilecek tehditlere karşİ bölgede yeterli terörle mücadele kabiliyeti bulunduracaĞİz" ifadelerini kullandİ.

Afganistan’a yeniden asker gönderme planlarİnİn olmadİĞİnİn altİnİ çizen Kirby, “Dünya çapİnda güçlü bir terörle mücadele kabiliyetimiz var. Dünyada vurmak durumunda kaldİĞİmİzda vuramayacaĞİmİz yer yok” diye konuştu.

‘KAYGI VERİCİ’

Rusya’İn Ukrayna sİnİrİna yaptİĞİ yİĞİnaĞa da deĞinen Kirby, "Genel olarak yİĞİnak trendinin arttİĞİnİ görüyoruz. Bu da bizim için kaygİ vericidir" yorumunda bulundu.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim