Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Türkiye'yi Bekleyen Gizli Tehlikeyi Meclis'te Anlattİ
Tarih : 2021.04.22  15:46:22
BoĞaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz, iklim deĞişikliĞine karşİ adİm atİlmasİ gerektiĞini belirterek 2050 yİlİnİ işaret etti: "Ölüyorsunuz; bu kadar basit"

Meclis İklim DeĞişikliĞini Araştİrma Komisyonu'na sunum yapan BoĞaziçi Üniversitesi İklim Politikalarİ Araştİrma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Türkiye'nin 2050 yİlİnda büyük kuraklİk yaşayacaĞİnİ söyledi.

"HASTANELER HAZIR MI?"

Hürriyet'in haberine göre Kurnaz, şunlarİ söyledi:

"Sİcaklİklar ortalama 5 derece artacak olursa 30 yİl sonra İstanbul'da en yüksek sİcaklİk 45 dereceye çİkacak. Hastaneler hazİr mİ? Bu kadar insan sapİr sapİr o sİcakta ölmeye başladİĞİnda hazİr olacak mİyİz buna? Bu sİcak öldürür mü insanİ? Bu sİcaklİĞa 'İslak termometre 35 derece' deniyor. Islak termometre 35 olursa hava sİcakmİş, serinmiş yok, ölüyorsunuz; bu kadar basit."

"30 senede nerede kuraklİk olacak? Çukurova’da. Yani Çukurova’da tarİm yapamayacaĞİz. Ege'nin batİsİnda korkunç kuraklİk olacak" diyen Kurnaz, şunlarİ kaydetti:

"SİVAS VE MALATYA'DA KURAKLIK OLACAK"

"Sivas'ta, Malatya'da kuraklİk olacak. Kayİsİ yok. Hazİr mİyİz buna? Bir de orta göbeĞinde yaşadİĞİmİz hastalİklar var. İki sene önce İstanbul'da 4 Batİ Nil virüsü vakasİ görüldü. Niye? Çünkü ticaret yapİyoruz. Afrika ticarette en çok Türkiye'ye güveniyormuş; çok güzel bir şey, gurur duyduk ama eşittir bu sivrisinekler de gelecek bize. Eskiden bu sivrisineklerin gelmesi seneler sürüyordu, şimdi bir konteynerin içine kaçan bir sivrisinek 6 saat sonra İstanbul'da."

"KONYA'DA TARIM BİTEBİLİR"

Konya Ovasİ ile ilgili Kurnaz "Konya Ovasİ'nda en az 90 bin tane su kuyusu var ve devlet bunlardan 25 bininden ne kadar su çekildiĞini biliyor. Konya Ovasİ Projesi Başkanİ iki hafta önce diyor ki: 'Yer yer yer altİ suyu 22 metre düşüyor senede.' Senede 22 metre yeraltİ suyu düşerken Konya Ovasİ’nda sulamalİ tarİm yapamazsİnİz" diye konuştu.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim