Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
KİlİçdaroĞlu: "Bir Dilim EkmeĞe Savaş Açtİlar"
Tarih : 2021.04.27  15:54:37
CHP lideri KİlİçdaroĞlu, AK Parti'li ilçe belediyelerinin, ucuz ekmek satan Halk Ekmek büfesi sayİsİnİ artİran İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne zorluk çİkarmasİnİ eleştirdi.

Partisinin grup toplantİsİnda konuşan CHP lideri Kemal KİlİçdaroĞlu, gündeme ilişkin açİklamalarda bulundu. KİlİçdaroĞlu’nun açİklamasİndan satİr başlarİ şöyle:

– Türkiye tarihi günler yaşİyor. Her bir vatandaşİmİzİn tek tek sorumluluĞu var. Bu ülkede beraber ve birlikte yaşamak istiyoruz. Bu ülkenin üzerine düşecek hiçbir gölgeyi kabul etmiyoruz. Emperyal güçlerin bakİşİnİ, gölge düşürmesini asla kabul etmiyoruz.

– Ramazan ayİndayİz. Belediyelerimize bulunduĞunuz beldede hiçbir çocuĞun yataĞa aç gitmesine izin vermeyiniz dedim. CHP’li belediyelerin olduĞu yerlerde huzuru egemen kİlmak için Belediye Başkanlarİmİz elinden geleni yaptİlar. 20-26 Nisan tarihlerinde 847 bin 164 haneye belediye başkanlarİmİz ayni yardİm yaptİlar. 221 bin 508 haneye nakdi yardİm yaptİlar.

TAM BİR İBRET TABLOSU

– Cumhuriyet tarihimizde hiç görülmemiş bir şey oldu. Ekmek pahalİ, vatandaş alamİyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ucuz ekmek saĞlİyor, vatandaş ucuz ekmek alsİn diye. Türkiye böyle bir tabloyla hiç karşİ karşİya olmadİ. Bir dilim ekmeĞe savaş açtİ bunlar. Tam bir ibret tablosu.

KARADENİZ KADINI CESURDUR

– Rize İkizdere ilçesinde köylüler “Köyümüzün taşİnİ, topraĞİnİ, aĞacİnİ vermeyiz” diyorlar. “Köyümüzü ranta teslim etmeyiz” diyorlar. Buradan o köylü kardeşlerimin tümüne kucak dolusu sevgilerimizi, saygİlarİmİzİ gönderiyoruz. Karadeniz kadİnİ cesurdur, taşİna topraĞİna, aĞacİna, ormanİna sahip çİkar.

SOSYAL PROGRAM AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ

– ErdoĞan nihayet dediĞimi yaptİ, turizmcileri çaĞİrdİ. Kİsa çalİşma ödeneĞinin süresini de uzattİ. DoĞruya teşekkür etmek de benim görevimdir. DoĞrunun her zaman yanİnda ve arkasİndayİz. Yanlİş olduĞu zaman da eleştiririz.

– Tam kapanma ilan edildi. Gündelik çalİşanlar var. Nasİl geçinecekler? ErdoĞan fakire fukaraya dİşarİ çİkma evinde otur dedin ama o insanlarİn beslenmeye ihtiyacİ var, yaşamaya ihtiyacİ var. ErdoĞan’dan sosyal program açİklamasİnİ bekliyoruz.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TALİHSİZLİK

– 22 Nisan’da bu işin siyasetçilerin deĞil tarihçilerin görevi olmasİ gerektiĞini anlattİm. Parti sözcümüz aynİ şekilde bizim söylediklerimize vurgu yaptİ. Biden açİklama yaptİ ve soykİrİm sözcüĞünü iki kez kullandİ. Öncelikle şunu ifade edeyim, bu Türkiye açİsİndan büyük bir talihsizlik. Bugüne kadar pek çok iktidar geldi, gitti. Ama hiçbir Amerikan başkanİ 1915 olaylarİnİ soykİrİm olarak tanİmlamadİ. 1915 olaylarİ acİdİr, gerekirse incelenmelidir. Bunu politikacİlar deĞil tarihçiler yapmalİ. Türkiye bu konuda her zaman hazİr olduĞunu ifade etti. Arşivlerimizi açİyoruz, tarihçiler gelsin baksİnlar dedi.

KEDİ GİBİ MİYAVLAMA SESİ GELDİ

– Türkiye’nin kuruluşundan bu yana 1915 olaylarİnİ Amerika’daki hiçbir başkan soykİrİm olarak tanİmlamazken neden şimdi tanİmladİ? Bu soru önemli. Asİl sorulmasİ gereken soru bu. Biden’a kİzmanİn bir âlemi yok. O kendi iç politikasİnİn gereĞini yapİyor.

– Biden konuştu, ErdoĞan tam üç gün sustu. Trolleri ise ErdoĞan bir aslan, çİkacak bir kükreyecek herkes duyacak sanİyordu. ErdoĞan konuştu kedi gibi bir miyavlama sesi geldi.

RÜşVETÇİDEN BÜYÜKELÇİ OLUR MU?

– Kim Dİşişleri Bakanİ Türkiye’de? Mevlüt ÇavuşoĞlu mu? Zurnanİn son deliĞi. Hulusi Akar mİ? İbrahim Kalİn mİ? Fahrettin Altun mu? Pergoleci Fahrettin. Tamamİ konuşuyor, her kafadan bir ses çİkİyor. BakanlİĞİn bürokrasini konuşturmuyorlar. Rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Çifte vatandaşlİĞİ olanlarİ bile büyükelçi yaptİlar. Eski milletvekillerini bile büyükelçi yaptİlar. Akİl alacak iş deĞil.

– Devleti aile şirketi gibi yönetiyor. ‘Bu devlet, bu hükümet şahsİma aittir’ diyor. 83 milyonu yok sayİyor. Kendi partisi de dahil olmak üzere partileri yok sayİyor. Peki, bu bizi nereye taşİdİ? İhvan endeksli bir dİş politikanİn uygulanmasİna neden oldu.

BUNLAR VATAN HAİNİDİR

– Dİş politikadaki eksen kaymasİ Türkiye’nin başİnİ belaya soktu. ‘Yurtta barİş, dünyada barİş’ politikasİndan ‘İhvancİ dİş politika’ya evrildiler… Bir gün önce ‘dost’ dediĞine bir gün sonra ‘düşman’ ilan ediyorsun emperyal güçler istedi diye! 24 saat içinde Emevi Camii’nde namaz kİlacaĞİz dediler, Süleyman şah Türbesi’ni kaçİrdİlar. Bunlar vatan hainidir.

AYNI ANDA İKİ VURGUN YAPTILAR

– Saray’İn beslemeleri havaalanlarİnİ, köprüleri, yollarİ dolarla yapanlar, gelirlerini dolarla garanti altİna alanlar pandemide hangi fedakarlİĞİ yaptİ? Dövizi olanlar, dövizle borç verenler daha zengin oldu! Aynİ anda iki vurgun yaptİlar.

 

 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim