Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Hastaneye Başvuranlarİn Sayİsİ Yarİ Yarİya Düştü
Tarih : 2021.05.03  15:35:53
SaĞlİk Bakanİ Koca tam kapanma sonrasİ kamuoyunu bilgilendirdi. Koca, "Kİsİtlamalarla temasİn azaldİĞİ görüyoruz. Tüm Türkiye’de hastaneye başvuranlarİn sayİsİ yarİ yarİya düşmüştür" dedi.

SaĞlİk Bakanİ Fahrettin Koca, tam kapanmanİn beşinci gününde açİklamalarda bulundu. Durum deĞerlendirmesi için Edirne’de bulunan Bakan Koca, şunlarİ söyledi:

– Ülke genelinde sİkİlaştİrİlmİş önlemler devam ediyor. İllerimizin durumunu yerinde deĞerlendirmek için geçen gün Antalya'daydİk bugün de Edirne'deyiz. Edirne'deki durumu destek talep edilen hususlarİ deĞerlendirme fİrsatİ olduk. Yerel yöneticilerle beraber Trakya bölgesindeki 4 ilimizi ele alacaĞİz. Çanakkale, Kİrklareli ve TekirdaĞ’İ da deĞerlendireceĞiz.

– Son zamanlardaki vaka sayİsİ artİşİ dolayİsİ ile kapanma dönemine girdik. Tam kapanma ile hİzlİ düşüşü saĞlayacaĞİmİzİ düşünüyorum. Yakİnda durumun aĞİr hasta ve vefatlara da yansİyacaĞİnİ biliyoruz. Vaka sayİsİndaki düşüş ile test sayİsİ arasİnda ilişki kurarak, asİlsİz ve iyi niyetli olmayan bazİ yaklaşİmlar görüyoruz. Testler semptom gösteren ya da temaslİ kişilere yapİlmaktadİr.

– Kİsİtlamalarla temasİn azaldİĞİ görüyoruz. Tüm Türkiye'de hastaneye başvuranlarİn sayİsİ yarİ yarİya düştü.

 

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim