Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Dünyanİn En Acİ Rekoru Hindistan'dan Geldi
Tarih : 2021.06.10  16:01:09
Hindistan'İn en yoksul eyaletlerinden Bihar’da yetkililerin corona virüsüne baĞlİ günlük can kaybİ sayİsİnİn son 24 saatte 6 bin 148 kişi olduĞu bildirildi.

Covid-19 salgİnİnda ikinci dalganİn etkisiyle mücadele edilen Hindistan’da günlük vaka sayİsİnda yeniden artİş görülürken, virüse baĞlİ günlük can kaybİnda da dünya rekoru kİrİldİ. Hindistan SaĞlİk BakanlİĞİ, son 24 saatte 94 bin 52 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayİsİnİn 29 milyon 2 bini geçtiĞini açİkladİ.

Hindistan'İn en yoksul eyaletlerinden Bihar'da ise yetkililer, daha önce corona virüsüne baĞlİ günlük can kaybİnİn 5 bin 500'ün altİnda olduĞunu açİklamİştİ. Biharlİ yetkililer, salgİnİn başİndan bu yana ilk kez veri temizleme çalİşmasİ yaparak, şu ana dek evde veya özel hastanelerde virüs nedeniyle hayatİnİ kaybeden 3 bin 951 kişi daha olduĞunu tespit etti.

Biharlİ yetkililerin yeni tespit edilen ölümleri mevcut sayİya eklemesi ile günlük can kaybİ sayİsİ revize edildi. Söz konusu güncellemenin ardİndan ülkede son 24 saatte 6 bin 148 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatİnİ kaybettiĞinin bildirilmesi ile salgİnİn başlangİcİndan bu yana en yüksek günlük can kaybİ sayİsİ kaydedilmiş oldu. Son verilerle birlikte Hindistan'da corona virüsünden hayatİnİ kaybedenlerin toplam sayİsİ 359 bin 676'ya ulaştİ.

Dünyada bir önceki en yüksek günlük can kaybİ sayİsİ 12 şubat’ta 5 bin 444 olarak ABD'de kaydedilmişti.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim