Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Hindistan'da Koronavirüs TapİnaĞİ İnşa Edildi
Tarih : 2021.06.14  16:11:43
Yeni tip koronavirüs pandemisinden en kötü etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da 'Korona Tanrİçasİ' isimli tapİnak inşa edildi. Bölge halkİ, tapİnaĞİn köye huzur getireceĞine inanİyor.

Hindistan'İn Uttar Pradeş eyaletinde "Corona Mata" (Korona Tanrİçasİ) adlİ bir tapİnak kuruldu.

Pratapgarh bölgesinde yer alan Shuklapur köyünde inşa edilen tapİnak, bir grup bölge sakininin topladİĞİ parayla yapİldİ.

Tapİnak, halk arasİnda "Hint leylaĞİ" olarak da bilinen Nim (neem) aĞacİnİn altİna inşa edildi.

Independent Türkçe'nin derlediĞi habere göre bölge sakinleri, taş üzerine kabartmalİ olarak işlenen Korona Tanrİçasİ figürünün tüm dünyada milyonlarca kişinin ölümüne neden olan Covid-19 salgİnİnİn sonunu getirebileceĞine inanİyor.

'BELKİ KÖYÜMÜZ HUZURA KAVUşUR'

Köylülerden Sangeeta, "Belki de Tanrİça'nİn kutsamasİyla köylüler, köyümüz ve diĞer herkes biraz olsun huzura kavuşur" dedi.

Korona Tanrİçasİ'na ibadet için başka bölgelerde de tapİnaklar yapİlmİştİ. Benzer yapİlar Tamil Nadu eyaletinin Coimbatore şehrinde ve Karnataka eyaletinin Madhuvanahalli köyünde de inşa edilmişti.

Hindistan koronavirüs pandemisinden en kötü etkilenen ülkelerden biri. Pandemide geçirdiĞi iki büyük dalgada da ciddi toplumsal ve ekonomik krizler yaşayan ülkenin saĞlİk sistemi de, hastanelerde yaşanan oksijen sİkntİsİ nedeniyle alarm vermişti.

Öte yandan ikinci dalganİn etkileri de yavaştan hafiflemeye başladİ. Cumartesi günü ülkede 84 bin 332 yeni vaka açİklandİ. Bunun resmi kayİtlara göre iki aydan beri görülen günlük en düşük vaka sayİsİ olduĞu belirtildi. Covid-19 ülkede 370 bin 407 kişinin hayatİnİ kaybetmesine neden oldu.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim