Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
Danimarka Türkiye'nin En Büyük Hastanesini Alİyor
Tarih : 2021.06.21  17:24:26
Danimarkalİ ISS, Rönesans Holding'den Türkiye'nin en büyük saĞlİk işletmesini alİyor

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan ve uluslararasİ müteahhitlik ligi ENR’de 23’üncü sİrada yer alan Rönesans Holding, son yİllarda yaptİĞİ şehir hastaneleri ile de biliniyor. Rönesans Holding’in inşa ettiĞi yapİlar arasİnda İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura şehir Hastanesi, Adana şehir Hastanesi, Bursa şehir Hastanesi, ElazİĞ Fethi Sekin şehir Hastanesi, Yozgat şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri yer alİyor. Ilİcak Ailesi’ne ait Rönesans Holding, saĞlİk yatİrİmlarİnİn işletilmesi amacİyla 2015 yİlİnda kurulan Rönesans İşletme Hizmetleri şirketlerini kurdu. Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesine ulaşarak, sunduĞu destek hizmetlerle saĞlİk sektöründe Türkiye'nin en büyük işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri DanİşmanlİĞİ A.ş’de bir satİş süreci yaşanİyor. Dünyanİn en büyük dİş kaynak hizmeti saĞlama şirketi olan Danimarkalİ ISS Facilities, Ilİcak Ailesi’ne ait Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamİnİ satİn alİyor.

Rekabet Kurumu başvuruyu kaldİrdİ

Satİş süreci Rekabet Kurumu’nun resmi sitesinde yer aldİ. Duyuruyu öĞrendikten sonra satİşİn neleri kapsadİĞİnİ, bundan sonra kamuya ait bu hastanelerde hangi birimlerin Danimarkalİ şirket tarafİndan önetilip yönetilmeyeceĞini öĞrenmek adİna Rönesans Holding’e ulaşmaya çalİştİm. Rönesans Holding, bir açİklama yapİlmayacaĞİnİ ifade etti. Öte yandan Rekabet Kurumu da, var olan satİş başvurusunu sitesinden de kaldİrdİ.

Dünyanİn 4'üncü büyük işvereni, 500 bine yakİn çalİşanİ var

Türkiye’nin en büyük hastane yönetim şirketi Rönesans İşletme Hizmetleri’ni satİn almaya hazİrlanan Danimarkalİ ISS 1901 yİlİnda kuruldu. 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren ISS, 500 bine yakİn çalİşana sahip. Bu istihdam sayİsİyla ISS, Avrupa’nİn 3’üncü, dünyanİn 4’üncü en büyük işvereni konumunda. 60 bini aşkİn kurumsal müşteriye hizmet veren ISS, temizlik, güvenlik, teknik bakİm, catering, bitki bakİmİ ve haşere kontrolü ile destek hizmetleri sunuyor. Türkiye’de uzun zamandİr faaliyet gösteren Danimarkalİ şirketin Ankara, Antalya, Bursa, İzmir şubeleri ve Adana, Gaziantep, Eskişehir, Denizli bölge ofislerinde 40 binden fazla çalİşanİ var. ISS Türkiye’de, 4 binden fazla müşteriye, 5 bin noktada hizmet sunuyor. Küresel cirosu 69 milyar Danimarka Kronu (96 milyar TL) olan ISS’nin hisseleri Nasdaq ve Kopenhag Borsasİ’nda işlem görüyor. şirketin en büyük hissedarİ ise yüzde 17’lik payla LEGO oyuncaklarİnİn sahibi olan Danimarkalİ Kirkbi Invest. şirkete ayrİca ABD’li Blackrock ve Vulcan Value Partners, İngiliz Longview Partners Limited gibi dev fonlar da ortak.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim