Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
"Gerçek Ölü Sayİsİ Üç Kat Fazla: 15 Milyonu Aştİ"
Tarih : 2021.09.04  15:57:20
The Economist'te yer alan çalİşmada, Çin, Rusya, Hindistan ve Latin Amerika ülkelerinde gerçek rakamlarİn yansİtİlmadİĞİ, toplam can kaybİnİn dünya genelinde 15 milyonu aştİĞİ öne sürüldü.

Aralİk 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çİkan corona virüsü salgİnİ, aradan geçen süreçte resmi rakamlara göre 220 milyon aşkİn insana bulaşİp, 4.5 milyon kişinin de hayatİnİ kaybetmesine yol açtİ.

Salgİnİ bitirebilmek için aşİlama kampanyalarİ sürerken, ortaya çİkan varyantlar virüsün yeniden hİzlİ yayİlmasİnİ saĞlİyor. Varyant tehdidinin yanİ sİra, uzmanlar corona virüsüyle ilgili verilerin gerçeĞi yansİtmadİĞİ iddiasİnİ bir kez daha ortaya attİ. The Economist’te yer alan bir çalİşmaya göre dünya genelindeki toplam ölü sayİsİ 3 kat daha yüksek olabilir. Bu da ölü sayİsİnİn 15 milyonu aşmasİ demek.

Araştİrmada ölü sayİsİnİn olduĞundan çok daha düşük gösterilmesinin sebebinin Çin, Rusya ve Hindistan gibi nüfusun yoĞun olduĞu bölgelerde corona kaynaklİ ölümlerin daha az sayİlmasİ gösterildi.

TEST DAHİ YAPILMIYOR

Latin Amerika ve Afrika’da da benzer bir sonuç olduĞu öne sürüldü. Uzmanlar, söz konusu bölgelerde corona virüsü nedeniyle ölen pek çok kişiye test dahi yapİlmadİĞİnİ vurguladİ. Hastanelerdeki yoĞunluk nedeniyle önlenebilecek pek çok can kaybİnİn da ölü sayİsİnİ artİrdİĞİ belirtildi.

Latin Amerika ülkelerinden örnekler verilen çalİşmada, Nikaragua’da resmi olarak 200 can kaybİnİn kayİtlara geçtiĞi, ancak gerçek rakamİn yüzde 9 bin 900 daha yüksek olduĞu savunuldu. 586 can kaybİ bildiren Haiti’de yüzde 2 bin 200, 4 bin kişinin öldüĞü açİklanan Venezuela’da yüzde 1100 daha yüksek ölü sayİlarİ olduĞu belirtiliyor.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim