Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
30 Liradan 5 Liraya Düştü, Vatandaş Kasayla Alİyor
Tarih : 2021.09.11  19:06:21
Karadeniz'de av yasaĞİnİn sona erdiĞi 1 Eylül'de, tezgahta kilosu 30 liradan satİlan istavritin fiyatİ, yaşanan bollukla 5 liraya kadar geriledi. Vatandaş kasa kasa alİp, stok yapmaya başladİ.

Denizlerde, 1 Eylül’de başlayan av sezonu sürüyor. Teknelerle denize açİlan balİkçİlar, aĞlarİnİ serin sulara bİrakİyor, balİk avlİyor. Geçen yİl palamut ile başlayan sezon, bu sene istavritle açİldİ.

30 LİRADAN 5 LİRAYA DÜşTÜ

Av yasaĞİnİn kalktİĞİ ilk gün tezgahlarda kilosu 30 TL’yi bulan istavritin fiyatİ, yaşanan bollukla 5 TL’ye kadar geriledi. Rizeliler de ucuzlayan istavriti kasa kasa satİn alİp, buzluklarda depolamaya başladİ.

k3.jpg

Kentte tezgahlarda palamudun tanesi 25 TL, mezgit 15 TL, barbunya 25 TL, çinekop 30 TL, az miktar da hamsi ise 15 TL’ye satİlİyor.

k1.jpg

‘HERKES İSTAVRİT YİYECEK’

Balİkçİ Necmettin Duman, “İstavrit 5 TL olunca müşteri kasayla alİyor. Alİp dolaplarİna koyuyorlar. Tahmin ediyorum ki Türkiye’nin hiçbir yerinde şu an 5 TL’ye balİk satİlmİyordur. Rizeliler bugünkü bu fİrsatİ kaçİrmİyor. Herkes istavrit yiyecek” dedi.

k2.jpg

Balİkçİ Kerim Yavuz da tüketicinin hamsi beklediĞini söyleyerek, “Hamsi kİsa zaman içinde bolluĞunu gösterecek. BollaştİĞİnda tezgahlarİmİz daha da şenlenecek. Hamsiyi bugün 15 liradan satİyoruz, bugünden sonra da düşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim