Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
Bakan Koca, Vakada En Çok Artan İlleri Açİkladİ
Tarih : 2021.10.02  15:39:34
SaĞlİk Bakanİ Koca'nİn açİkladİĞİ 18-24 Eylül arasİnda vaka yoĞunluĞuna göre zirvede Zonguldak yer aldİ. Zonguldak'İ; Kİrşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartİn, Kütahya, Kocaeli, Bilecik takip etti.

Koronavirüs vakalarİnİn hİzla tİrmanİşa girerken uzmanlar tedbirlere uyulmasİ yönünde peş peşe uyarİlarda bulunuyor ve aşİ olmanİn önemine dikkat çekiyor. SaĞlİk BakanlİĞİ da aşİlama çalİşmalarİnİn hİzlanmasİ için ekipler kuruyor ve SaĞlİk Bakanİ Koca tarafİndan topluma aşİ olmanİn hastalİĞİ yenmek için saĞladİĞİ faydalar anlatİlİyor.

'TEDBİRLER VAZGEÇİLMEZ'

Her hafta sosyal medya platformu Twitter'dan vaka haritalarİnİ açİklayan Bakan Koca, bu hafta da uyarİlarda bulunarak salgİnİn durumu hakkİnda bilgi verdi. 18-24 Eylül arasİnda vaka yoĞunluĞu bir önceki haftaya göre en çok artan illerin olduĞu grafiĞi paylaşan Bakan Koca, "Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalİsİnİz. Nihai çözüm aşİ! Tedbirler vazgeçilmez" dedi.

Geçen haftaya göre en çok vaka artİşİ yaşanan 10 il ise şu şekilde:

"Zonguldak, Kİrşehir, Düzce, Bursa, Bolu, Kars, Bartİn, Kütahya, Kocaeli, Bilecik."

İllere göre 100 bin kişide görülen haftalİk vaka haritasİna göre ise Kayseri'de birinci sİrada yer aldİ. Bakan Koca haritayİ, "18-24 Eylül arasİnda, 100.000 kişi içinde bir haftalİk toplam yeni Kovid-19 vaka sayİsİ neydi?" diyerek paylaştİ.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim