Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
"Bunlar Üniversitelerin İçindeki Teröristler"
Tarih : 2021.10.05  15:59:23
Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, BoĞaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin makam aracİnİn önünü kesip üzerine çİkan BoĞaziçili öĞrencilere çok sert çİktİ.

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2021-2022 YükseköĞretim Akademik Yİl Açİlİş Töreni'nde konuştu.

Gündeme ve yüz yüze eĞitime ilişkin deĞerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, BoĞaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracİnİn önünün kesilmesi ve aracİnİn üzerine çİkİlmasİna çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, "Rektörünün arabasİnİn üstüne çİkİp orada tepinen öĞrencilerin olduĞu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Bize böyle öĞrenciler gerekmez. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içerisini sİzmİş teröristlerdir" ifadelerini kullandİ.

ErdoĞan'İn açİklamalarİndan öne çİkanlar şöyle:

"2021-2022 Akademik Yİlİ'nİn ülkemize hayİrlİ olmasİnİ diliyorum. Koronavirüs nedeniyle eĞitim alanİnda da büyük zorluklar yaşadİk.

Eylül ayİnİn başİndan itibaren okul öncesi, ilkokul ve liselerin hepsini açtİk. 71 okulumuzun tamamİ açİktİr. Sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasİna gidilmiştir. Ülke, il ve ilçe bazİnda bir kapanma düşünmüyoruz.

Hükümete geldiĞimiz andan itibaren üzerine kararlİkla gittiĞimiz alanlardan bir tanesi, yükseköĞretim kurumlarİ olmuştur. 76 olan yükseköĞretim kurumu sayİmİzİ 207'ye yükselttik. Türkiye'de her ilimizin kendi üniversitesi olmasİnİ saĞladİk. Akademik personel sayİmİz 70 binden 180 bine çİktİ. Üniversite öĞrenci sayİmİz da 1,6 milyondan 8,4 milyona yükseldi. Gençlerimizin yüzde 44'ü yükseköĞrenime ulaşabiliyor.

Yeni kurulan üniversitelerle ilgili zaman zaman haksİz eleştiriler yapİldİĞİnİ görüyorum. Yeni üniversitelerimizden bazİlarİnİn şimdiden sergiledikleri başarİlarİ yakİndan takip ediyoruz.

TEKNOFEST'te ülkemizin dört bir yanİndan gençlerimizin kendilerine fİrsat verildiĞinde ne büyük başarİlara imza attİklarİnİ görüyoruz. Anadolu'daki evlatlarİmİzİn önünü tekrar kesmek isteyenlere izin vermeyeceĞiz. Tam tersine tüm gençlerimizin yapacaĞİ her çalİşmaya destek olmayİ sürdüreceĞiz. Yatİrİmlara devam edeceĞiz. Son dönemde yükseköĞretim sisteminde yapİsal deĞişiklikler getiren önemli adİmlar attİk.

11 asİl ve 5 aday üniversitemiz araştİrma üniversitesi, 15 üniversitemiz bölgesel kalkİnma üniversitesi olarak belirlenmiştir. Tematik ve mesleki aĞİrlİklİ üniversitelerle ilgili de çalİşmalar yürütülmektedir. Buna raĞmen doktoralİ insan kaynaĞİmİzİn halen hedeflerimizin çok gerisinde olduĞunu görüyoruz. Doktora mezunu sayİsİnİ daha da yükseltmemiz gerekiyor. Ekonomiye daha çok katkİ yapmamİz için de doktora mezunu sayİsİnİ da artİrmamİz gerekiyor. Özel müfredatla ve özel hocalarla üstün nitelikli bilim insanlarİ yetiştirmek için öĞrencilerimizi destekliyoruz. Gençlerimizin sosyal ve beşeri yönlerini güçlendirmelerine katkİ sunuyoruz. Bu yİl taban puanlarİ düşürerek daha fazla sayİda gencimizin üniversite programlarİna yerleşmelerini saĞladİk. Son yİllarda atİlan bir diĞer önemli adİm geleceĞin meslekleri projesiyle, ön lisans, lisans programlarİnİn yükseköĞretim sistemine kazandİrİlmasİdİr.

Staj programİnİn ocak ayİnda başlayacak 2022 başvurularİna tüm gençlerimizi davet ediyoruz. Vakİf üniversiteleriyle ilgili yeni düzenlemelere giderek sorunlarİn çözümü konusunda adİmlar attİk.

Rektörünün arabasİnİn üstüne çİkİp, orada tepinen öĞrencilerin olduĞu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Bize böyle öĞrenciler gerekmez. Bunlar üniversitenin içindeki teröristlerdir.

 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim