Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
Merkel'den Uyarİ: Türkiye’yi Görmezden Gelemezsiniz
Tarih : 2021.10.12  15:35:26
Merkel, ''Türkiye’yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa’ya yasadİşİ göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor." dedi

Görevini devretmeye hazİrlanan Almanya Başbakanİ Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa’ya yasadİşİ göçle mücadelede Avrupa BirliĞi (AB) için merkezi bir rol oynadİĞİnİ söyledi.

Alman gazetesi Jüdische Allgemeine, Kudüs'te Ulusal Güvenlik Araştİrmalarİ Enstitüsü'nü ziyaret eden Almanya Başbakanİ Angela Merkel'in Türkiye ile ilgili sözlerine yer verdi.

"TÜRKİYE’Yİ GÖRMEZDEN GELEMEZSİNİZ''

Başbakan Merkel, burada Türkiye ile ilgili bir soru üzerine, "Türkiye’yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa’ya yasadİşİ göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye’nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kİrİklİĞİ yaşanİyor. Temel konularda tutumlar farklİ olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanİz gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandİ.

Dİş politikanİn, deĞerler ve çİkarlarİn bir karİşİmİ olduĞunu söyleyen Merkel, "Burada doĞru dengeyi bulmak büyük mesele" dedi.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim