Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
Ped Fiyatlarİ İçin Meclis'e Kanun Teklifi Verildi
Tarih : 2022.01.12  16:04:35
CHP TekirdaĞ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, regl ürünlerinden alİnan yüzde 18 oranİndaki vergilendirmenin yüzde 1’e düşürülmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

CHP PM Üyesi ve TekirdaĞ Milletvekili Candan Yüceer, kadİnlarİn menstrüel dönemde temel ihtiyaç olarak kullanmak zorunda olduklarİ ped ve diĞer ürünlerdeki vergi oranİnİn düşürülmesi için hazİrladİĞİ kanun teklifini TBMM BaşkanlİĞİ'na sundu.

Teklif, regl ürünlerinden alİnan yüzde 18 oranİndaki verginin yüzde 1’e düşürülmesini içeriyor.

‘ERİşİM GARANTİ ALTINA ALINMALI'

Bir kadİnİn hayatİnda ortalama 2 bin 535 gününde regl olduĞunu belirten Dr. Yüceer, “Bu rakam yaklaşİk yedi yİla tekabül etmektedir. Bir kadİn hayatİ boyunca ortalama 11 bin tampon, hijyenik ped kullanmaktadİr. İngiltere’de yapİlan bir hesaplamaya göre kadİnlarİ hayatlarİnİn 38 gününü kadİn hijyen ürünlerini alabilmek için çalİşarak geçirmektedir Dünya SaĞlİk Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardİm Fonu (UNICEF) regl hakkİnda doĞru ve yararlİ bilgiye erişim, regl hijyeni malzemelerine erişim, malzemelerin deĞişimi için gizlilik saĞlayacak tesislere erişim, su ve sabuna erişimin garanti altİna alİnmasİ gerektiĞini ifade etmektedir” dedi.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim