Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Soylu: Suriyelilere Bayram İzni Verilmeyecek
Tarih : 2022.04.22  15:31:42
Bakan Soylu, "şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek" dedi.

MHP Genel Başkanİ Devlet Bahçeli, salİ günü partisinin grup toplantİsİnda yaptİĞİ açİklamada, "Ülkelerine bayram için giden sİĞİnmacİlarİn geri gelmelerine gerek yoktur" ifadelerini kullanmİştİ. Bu sözler sonrasİ sİĞİnmacİlarİn bayramda ülkelerine gidebilmeleri gündem olmuştu.

BAYRAM İZNİ YOK

NTV yayİnİna katİlan İçişleri Bakanİ Süleyman Soylu sİĞİnmacİlarİn bayramda ülkelerine gidip, dönmeleri konusundaki eleştirilere ise "Yaklaşİk 4 bayramdİr hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60'İ kaldİ. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayİ deĞil. Geçen hafta itibarİyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek" sözleriyle cevap verdi.

"Soylu, sİĞİnmacİlarİn dönüşü nasİl olacak?" sorusuna ise Yaklaşİk 500 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. SİĞİnmacİlar bizim oluşturduĞumuz güvenli bölgelere geçti" yanİtİnİ verdi.

GÖÇ TARTIşMALARI

Soylu göç tartİşmalarİ için de, "etraftaki coĞrafyanİn karşİ karşİya kaldİĞİ bu zor durumdan Türkiye'nin etkilenmesini de kendilerine ait bir fİrsat olarak niteleyerek bunu bir siyaset malzemesi haline getirildiĞini" savunurken, "3 milyon 768 bin Suriyeli var Türkiye'de. Sİnİr güvenlik önlemlerinin tamamİnİ almaya çalİşİyoruz. Önlem almasaydİk kaçak göçmen sayİsİ 10 milyonu geçerdi. Yurt içindeki tüm kaçak göçmenleri yakalİyoruz." ifadelerini kullandİ.Soylu Suriye uyruklu 31 Mart itibarİyla 200 bin 950 kişinin Türk vatandaşİ olduĞunu ve 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35'nin oy kullandİĞİnİ savundu.

Bakan Soylu ayrİca Suriye uyruklu 31 Mart itibarİyla 200 bin 950 kişinin Türk vatandaşİ olduĞunu ve 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35'nin oy kullandİĞİnİ savundu.

 

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim