Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
Mariupol Halkİndan Dünya Liderlerine: Bizi Kurtarİn
Tarih : 2022.04.25  15:50:22
Savaşİn bir an önce sona ermesini isteyen sivil Ukraynalİlar dünya liderlerine seslenerek 'bizi kurtarİn' çaĞrİsİnda bulundu.

Rusya Devlet Başkanİ Vladimir Putin'in 24 şubat akşamİ, Ukrayna'yİ 'askerden ve Neo- Nazilerden arİndİrma' bahanesiyle başlattİĞİ işgal girişimi, bütün hİzİyla devam ediyor.

Rus kuşatmasİ altİndaki Mariupol kentinde, Azovstal fabrikasİnda tahliye bekleyen sivillerin Azov Taburu tarafİndan görüntüleri paylaşİldİ. Tahliye bekleyen siviller, dünya liderlerine seslenerek savaşİ durdurmalarİ çaĞrİsİnda bulundu.

Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik saldİrİlarİ devam ederken, Rus kuşatmasİ altİndaki Ukrayna’nİn Mariupol kentinde sivillerin tamamİ henüz tahliye edilemedi. Azov Taburu, Mariupol’deki Azovstal fabrikasİnİn sİĞİnaklarİnda tahliye bekleyen Ukraynalİ sivillere ait görüntüleri yayİnladİ. Görüntülerde, Ukraynalİ siviller savaşİn bir an önce sona ermesi için dünya liderlerine çaĞrİda bulundu.

"RUSYA’NIN ÜLKEME KARşI UYGULADIĞI AGRESİFLİĞİ DURDURUN"

Azovstal fabrikasİnİn sİĞİnaĞİnda kalan Ukraynalİ bir kadİn yaptİĞİ açİklamada, kentin yok edildiĞini vurgulayarak, "Mariupol vatandaşlarİ adİna tüm dünyaya sesleniyorum. Biz kendi şehrimizde, ülkemizde sakince yaşamak istiyoruz. Bombardİmanlardan, hava saldİrİlarİndan bİktİk. Bizi neyden kurtarmaya çalİşİyorlar. Neler olduĞunu anlamİyorum. Lütfen Rusya’nİn ülkeme karşİ uyguladİĞİ agresifliĞi durdurun. Ülkem yok ediliyor, kentin tamamİ yok edildi. Bir tane hayatİn devam ettiĞi nokta kalmadİ her yeri bombaladİlar" dedi.

''BU SAVAşI DURDURUN''

Dünya ülkelerine yardİm çaĞrİsİnda bulunan Ukraynalİ kadİn, "Burada kalan çocuklar sürekli aĞlİyor, oyun oynamak istiyorlar. Bu savaşİ durdurun. ABD Başkanİ’na sesleniyorum. İngiltere’den, Japonya’dan, Fransa’dan, İsrail’den, Türkiye’den rica ediyorum. Lütfen bize yardİm edin ve bizi özgürlüĞe kavuşturun. Bizi bu şeyden kurtarİn. Daha ne kadar yaşlİlarla, çocuklarla, engellilerle dalga geçecekler. Yardİm edin ve savaşİ durdurun. Lütfen durdurun" diye konuştu.

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim