Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Bahçeşehir Koleji FIBA Europe Cup şampiyonu
Tarih : 2022.04.28  15:53:01
Bahçeşehir Koleji, Türkiye'ye 11. Avrupa kupasİnİ kazandİrdİ. Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finali ikinci maçİnda Reggio Emilia'yİ 90-74 maĞlup ederek şampiyon oldu.

FIBA Europe Cup finalinde ilk maçİ 3 sayİ farkla kazanan Bahçşehir Koleji, Reggio Emilia'yİ konuk etti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki maça iyi başlayan Erhan Ernak'İn ekibi, Jamar Smith ve Jamal Jones'un skorer oyunuyla ilk çeyreĞi 30-16 önde kapattİ.

İtalyan ekibi ikinci çeyrekte yakaladİĞİ 15-0'lİk seriyle skor üstünlüĞünü yakaladİ. Çeyrekteki ilk sayİlarİnİ 7. dakikada bulan Bahçeşehir Koleji, savunma dozajİnİ artİrdİ ve devreye 6 sayİ üstünlükle girdi: 43-37.

'Kİrmİzİ Ejderhalar' maçİn ikinci yarİsİna da etkili başladİ. Boyalİ alandan bulduĞu sayİlarla farkİ 11'e kadar çİkaran İstanbul ekibi, son 10 dakikaya 64-56 üstünlükle geçti.

Temsilcimiz karşİlaşmanİn son çeyreĞinde Sam Dekker'İn skorer oyunuyla sonuca gitti. Farkİ 13 sayİya kadar çİkaran Bahçeşehir Koleji, mücadeleyi 90-74 kazanarak FIBA Europe Cup şampiyonu oldu.

Bahçeşehir Koleji'nde Jamar Smith 17, Jamal Jones 14, Tarİk Black 12, Sam Dekker 12, Berkay Candan 7 sayİyla oynadİ. Reggio Emilia'da ise Stephen Thompson 19, Arturs Strautins 19 sayİ üretti.

TÜRKİYE'NİN AVRUPA'DAKİ 11. ZAFERİ

5 yİl önce kurulan ve Süper Lig'de 4. sezonunu geçiren Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'İ kazanarak Türkiye'ye 11. Avrupa kupasİnİ getirdi.

Bu sevinci ilk yaşayan Efes'ti. Lacivert beyazlİlar 1996'da Koraç Kupasİ'nİ kazandİ.

Fenerbahçe ve Anadolu Efes EuroLeague'de, Beşiktaş EuroChallenge'da, Galatasaray ve Darüşşafaka EuroCup'ta, kadİnlarda Galatasaray 2 kez Europe Cup'ta, bir kez de EuroLeague'de, Yakİn DoĞu Üniversitesi de EuroCup'ta şampiyon olmuştu.

Haberi Payla :
SPOR
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim