Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
'Gecikmeden NATO ÜyeliĞine Başvurmamİz Gerekiyor'
Tarih : 2022.05.12  15:26:55
Finlandiya Cumhurbaşkanİ Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, yaptİĞİ ortak açİklamada ülkelerinin 'gecikmeden NATO üyeliĞine başvurmasİ gerektiĞini' söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanİ Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, ülkenin NATO'ya üyelik sürecine ilişkin ortak açİklama yaptİ. Finlandiya'nİn, Rusya-Ukrayna Savaşİ sİrasİnda ittifakİn büyümesinin önünü açarak NATO üyeliĞi için başvuruda bulunacaĞİ bildirildi.

Finlandiya Cumhurbaşkanİ Sauli Niinistö ve Başbakanİ Sanna Marin'in yaptİklarİ ortak açİklamada, "Artİk karar verme anİ yaklaştİĞİna göre, parlamenter gruplara ve partilere de bilgi için ortak görüşlerimizi bildiriyoruz." ifadesi kullanİldİ.

'GECİKMEDEN NATO ÜYELİĞİNE BAşVURMALIYIZ'

Finlandiya'nİn gecikmeden NATO üyeliĞine başvurmasİ gerektiĞi kaydedilen açİklamada, kararİn alİnmasİ için gelecek günlerde adİmlarİn hİzlandİrİlacaĞİ aktarİldİ.

Açİklamada, Rusya-Ukrayna Savaşİ sİrasİnda ittifakİn büyümesinin önünü açarak NATO üyeliĞi için başvuruda bulunulacaĞİ duyuruldu.

Ortak açİklamada, söz konusu üyeliĞinin Finlandiya'nİn güvenliĞini ve tüm savunma ittifakİnİ güçlendireceĞi belirtildi.

İsveç'in de gelecek günlerde NATO'ya katİlma kararİnİ duyurmasİ bekleniyor.

KREMLİN 'SONUÇLARI OLUR' DEMİşTİ

Öte yandan Kremlin, İsveç ve Finlandiya'yİ NATO'ya üye olmalarİ halinde bunun "askeri ve siyasi sonuçlarİ" olacaĞİ konusunda uyarmİştİ.

Rusya Güvenlik Konseyi başkan yardİmcİsİ olan eski Rusya Devlet Başkanİ Dmitry Medvedev, geçen ay Baltİk bölgesindeki askeri varlİĞİnİ Moskova'nİn güçlerini genişletmeye zorlayacaĞİnİ söylemişti.

Ancak analistler, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'da çİkmazda olduĞu göz önüne alİndİĞİnda, İskandinav ülkelerine karşİ askeri harekatİn olasİ görünmediĞini söylüyor.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim