Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Atatürk Havalimanİ'nİn Yİkİlmasİna Sert Tepki
Tarih : 2022.05.17  15:30:39
Atatürk Havalimanİ'nİn yİkİlmasİna sert tepki gösteren KİlİçdaroĞlu, müteahhite seslendi: "O makinelerini çekeceksin oradan. Felaketleri önlemek için geliyoruz. Makineleri çek, pistlere dokunma."

CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu, partisinin TBMM'deki grup toplantİsİnda gündeme ilişkin açİklamalarda bulundu. "Hak, hukuk, adalet" sloganlarİyla kürsüye gelen KİlİçdaroĞlu, Atatürk Havalimanİ'nİn yİkİlmasİna yönelik karara tepki gösterdi.

KİlİçdaroĞlu, müteahhitlere seslenerek, "O makinelerini çekeceksin oradan. Adalet, hak, hukuk, felaketleri önlemek için geliyoruz. Makineleri çek, pistlere dokunma." dedi." ifadelerini kullandİ.

Yargİtay'İn CHP İstanbul İl Başkanİ Canan KaftancİoĞlu'na verilen 9 yİl 8 ay 20 günlük hapis cezasİnİn onanmasİna da tepki gösteren KİlİçdaroĞlu, adalet karşİsİnda susmayacaklarİnİ belirterek "İl Başkanİmİzİn siyasi yasak kararİnİ asla tanİmİyorum. Mahkemeyi de tanİmİyoruz, verdiĞi kararİ da tanİmİyoruz. Canan KaftancİoĞlu İstanbul İl Başkanİmİzdİr." dedi.

KİlİçdaroĞlu'nun açİklamalarİndan satİr başlarİ şöyle:

ÜLKEYİ HARAMİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ

Yeni bir dönem başlamak üzere. Halkİn iktidarİ güçlü olarak halka güven vermek zorundadİr. Her birimizin tek tek sorumluluĞu var. Her birimiz bu ülkenin geleceĞinden sorumluyuz. Bu ülkeyi haramilere ve haramilerin taşeronlarİna teslim etmeyeceĞiz. Baskİlar, engellemeler, yargİ kararlarİ var biliyorum. Ne yaparlarsa yapsİnlar inandİĞİmİz yolda kararlİlİkla yürüyeceĞiz.

ONLAR ASLA YALNIZ OLMAYACAK

Gezi maĞdurlarİnİn ailelerini ziyaret ettim. Vera'yİ ve Ege'yi kucakladİm. Onlar demokrasi talebinde bulunan haksİz yere hapse atİlanlarİn aileleri. Sanİyorlar ki onlar yalnİzlar, asla onlar yalnİz olmayacak. Onlarla, aileleriyle, düşünceleriyle, idealleriyle birlikte olacaĞİz. Mücadelemiz insan haklarİ, yargİ baĞİmsİzlİĞİ, kadİn-erkek eşitliĞi, hakkİ, hukuku inşa etme mücadelesidir.

'FABRİKA BİZİM İÇİN KALEDİR' DİYORLARDI

Söylemlerimizi verilere dayandİrmak zorundayİz. Toplumu ikna etmek zorundayİz. DoĞrularİ söylemek zorundayİz. şunu hafİzanİzdan hiç çİkarmayİn AK Parti iktidarlarİna kadar ülkeye 57 hükümet hizmet etti. 57 hükümetin harcadİĞİ para 713 milyar dolar. Osmanlİnİn borcunu ödediler, barajlar yaptİlar, demir aĞlarla döşediler, fabrikalar yaptİlar, onurlu durdular dik durdular kimseye gidip yalvarmadİlar. Ve onlarİn bir felsefesi vardİ her fabrika bizim için bir kaledir diyorlardİ. Ekonomik olarak güçlenmek zorundasİnİz onun için ihracat yapmasİ, Türkiye'nin onuruyla saygİn devletler arasİnda yer almasİ çabaya baĞlİydİ. 713 milyar dolarİ harcadİlar ve Türkiye'yi 1990 yİlİnda dünyanİn en gelişmiş 20 ekonomisinden biri yaptİlar. AK Parti iktidar oldu, harcadİĞİ para 2002 ve günümüze kadar 2 trilyon 631 milyar dolar.

DEVLETİN NASIL YÖNETİLDİĞİNİ BİLMEMİZ LAZIM

2002'de iktidar oluyorsunuz 2 trilyon harcİyorsunuz ve Türkiye G20 liginden düşüyor. şu soruyu sorun. AK Parti'nin yaptİĞİ bir şeker fabrikasİ, gübre fabrikasİ gösterin. Ne yaptİlar? Hangi fabrikayİ yaptİlar? Bütün fabrikalarİ sattİlar, parayİ yediler. O nedenle nasİl bir güçle, nasİl bir sorumsuz anlayİşla devletin yönetildiĞini hepimizin bilmesi lazİm. İnançlarİ, kimlikleri kullanarak, insanlarİn dikkatini farklİ yöne çekip milyarlarİ götürdüler.

Eşİ GÖRÜLMEMİş BİR SOYGUN DÜZENİ BAşLATTILAR

Bu paralarİ ne yaptİlar? Tarihimizde eşi görülmemiş bir şekilde soygun düzeni başlattİlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni borç bataĞİyla karşİ karşİya getirdiler.

şu anda Hazine ve Maliye BakanlİĞİ'nİn merkezi borcunun yüzde 67'si döviz ve altİn. Milliyetçi olduĞunu söyleyen Bahçeli'de Türk Lirasİ'nİn deĞeri kalmadİ diyor. Her kur arttİĞİnda hem borcun hem faizin artİyor.

2021'in sonunda borç stoku 2 trilyon 747 milyar TL'ydi. 2022'nin ilk üç ayİnda döviz arttİ, borç 3 trilyon 19 milyar liraya çİktİ. Bu borçlarİ bir avuç insan verdi. Bir avuç insandan aldİĞİnİz borç ilk 3 ay içinde artİyor. EĞer ekonomi doĞru yönetilseydi bu parayla ne yapİlİrdİ? EĞer 272 milyar lira çetelere verilmeseydi 13 milyon 650 bin emekliye net asgari ücret kadar ikramiye verilirdi. Çiftçiye her yİl verilen destek tam 3 kat artİrİlabilirdi. 6.5 milyon emekçiden sosyal güvenlik primini devlet olarak ben ödeyeceĞim deyip net asgari ücreti 5 bin liraya çİkarİlabilirdi.

Beşli çete ve yandaşlarİna saĞlanan mali imkanlarİn büyüklüĞünü görüyor musunuz?

TEFECİYE, YOLSUZLUK YAPANA, BEşLİ ÇETEYE PARA VAR

Çiftçi perişan vaziyette. Sİkİntİlarİnİ, sorunlarİnİ biliyorum. Neden 2002'den bu yana sadece iki Trakya büyüklüĞünde alan neden ekilmiyor, kim engel oluyor? AK Partili vekil gelince sor. Zararİnİ neden karşİlamİyorsun? Tefeciye, yolsuzluk yapana, beşli çeteye para var.

BuĞday üreticisi arkadaşlarİm unutmasİnlar 2 bin 250 liraya buĞdayİn tonunu satİn aldİlar. Bir süre sonra aynİ Toprak Mahsulleri Ofisi dİşarİdan tonunu 6 bin 700 liraya ithal etti. Bizim çiftçiye 6 bin 700 lira verse bizim çiftçi hem bizi, hem Orta DoĞu'yu beslerdi. AK Parti iktidarİ kimden yana?

AYNUR DOĞAN'A KÜRTÇE KONSER YASAĞI

Aynur DoĞan hepimizin şarkİsİnİ duygulanarak dinlediĞi bir sanatçİ. Dar Hejiroke diye bir şarkİsİ var. Bu aslİnda bir incir aĞacİ şarkİsİ. Bu şarkİyİ hafİzalarİmİza kazİyan güzel bir film vardİ. Gönül Yarasİ filminde şener şen ve Meltem Cumbul bu şarkİyİ dinlerken Meltem Cumbul aĞlamaya başlİyor. şener şen, 'Sen Kürtçe biliyor musun?' diyor. 'Hayİr, bilmiyorum' diyor. 'O zaman neden aĞlİyorsun' diye soruyor. 'E bu şarkİya aĞlamamak mümkün mü' diyor. Siz bu şarkİyİ yasaklİyorsunuz. Türkiye bu noktaya gelmemeli, getirmemeliyiz. şarkİlarİn, türkülerin tamamİ bizim. Kürtçe bir şarkİ okudu diye nasİl yasak getirebiliriz? 21 yüzyİlda yaşİyoruz artİk. Her şarkİ, türkü bizim.

FERİşTAHINIZ GELSE BEN SUSMAM

Sizin feriştahİnİz gelse ben susmam. Rengarenk bir Türkiye'de yaşayacaĞİz. Ebruli olacak. Barİşİ, huzuru getireceĞiz. Herkes şarkİsİnİ özgürce söyleyecek. Bir şarkİdan, türküden korkulur mu? KorkmayacaĞİz. Beraber, birlikte olacaĞİz.

AĞİr aĞİr ülkeyi 12 Eylül karanlİĞİna sürüklemeye çalİşİyorlar. Buradan beraber çİkaracaĞİz ülkeyi.

YARGITAY'IN KAFTANCIOĞLU'NA SİYASİ YASAK KARARI

Geçen hafta ErdoĞan'İn bir siyasi intikamİna tanİk olduk. İstanbul İl Başkanİmİz Canan hanİmİ mahkum ettiler. Mahkum etmekle kalmadİlar bir de siyasi yasak getirdiler. Yasaklarla özellikle siyasi tutuklularla Türkiye asla yol almamİştİr. Parti kapatmakla, farklİ düşündü diye hapse atmakla bir ülkeye demokrasi gelmez. Canan hanİmİn hapse atİlmasİnİ isteyenler, seçilmiş mahkemeler, hakimler... O hakimler şunu unutmasİn bu ülkeye demokrasiyi, özgürlüĞü size raĞmen getireceĞiz. Bu ülkeye kardeşliĞi saraya raĞmen getireceĞiz.

Hak etmeyen bir kişiyi hapse atİyorsanİz, çok kişiyi öldüren IşİD militanlarİnİ da serbest bİrakİyorsanİz bu ülkede bir şeyler oluyor demektir. Bir adaletsizlik, sorun var demektir. O sorunun üzerine kararlİlİkla gitmek zorundayİz.

ADALETSİZLİK KARşISINDA SUSMAYACAĞIZ

Bir adaletsizlik kabul edildiĞinde her yerde binlercesi türer. Yarİn size yapİlacak adaletsizliĞi de fiilen kabul etmiş oluyorsunuz. O nedenle adaletsizlik karşİsİnda susmayacaĞİz. Kime yapİlİrsa mücadelemizi sürdüreceĞiz. Siyasi yasaklar, adaletsiz düzen birimize yapİldİĞİ an hepimize yapİlmanİn kapİlarİ açİlİr. Adaletsizlik aynİ Kovid gibidir süratle yayİlİr ve bütün alanİ enfekte eder. O nedenle karşİ durmak gerekiyor.

Buradan genç muhafazakar seçmenlere de seslenmek isterim. EĞer adaletsizlik karşİsİnda tarafsİz ve kararsİz kalİrsanİz zalimin tarafİnİ seçmiş olursunuz. O nedenle kendisini muhafazakar olarak tanİmlayan genç seçmenlerin de aynİ duruşu sergilemeleri gerekir.

MAHKEMEYİ DE KARARI DA TANIMIYORUM

İl Başkanİmİzİn siyasi yasak kararİnİ asla tanİmİyorum. Mahkemeyi de tanİmİyoruz, verdiĞi kararİ da tanİmİyoruz. Canan KaftancİoĞlu İstanbul İl Başkanİmİzdİr.

SADAT BİNASINA ZİYARETİ

İstanbul'da bir kurumun önüne gittik arkadaşlarİmİzla. Bu kurum çatİşmalarİn hüküm sürdüĞü bölgelerde iş yapİyor, o çatİşmalarİn bir parçasİ gibi görünüyor ve aynİ zamanda o bölgelerde müteahhitlik işleri de yapİyor. Kar amaçlİ bu şirket. Kurucusu ErdoĞan'İn eski danİşmanİ emekli bir general.

şirket ne iş yapİyor? 'Suikast, gayri nizami harp, bomba imalatİ, istihbarat, gerilla, özel kuvvetler harekatİ, psikolojik harp harekatİ, sabotaj, pusu, tahrip' anlatİlİyor. Bunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin danİşmanlİĞİnda ne işi var?

SADAT BU KADAR KORKAK BİR YAPI

Bu SADAT'İn görevi nedir bilgi almak istiyoruz dedik. İki kişi geldi haber verelim dediler bir daha gelmediler. Bu kadar korkak bir yapİ.

SADAT bir de ideolojik zİrh tanİmlamİş kendisine. Bir devlet kuracak, o devletin içinde Türkiye'de olacak -herhalde bu bölümü Bahçeli dinliyordur- devletin adİ Asrika devleti. Asrika Devleti başkan tarafİndan yönetilecek, İstanbul başkenti olacak resmi dili de Arapça olacak. Bahçeli ne diyor ben asİl onu merak ediyorum? Bunlara destek veriyorsun. Baş danİşmanlİk yaptİĞİ zaman sende onlarlaydİn.

YOLUNU KAYBEDEN BİR MHP VAR

Ben o kapİya neden gidiyorum? Neden mücadele ediyorum, kimin mücadelesini veriyorum. BayraĞİmİn, vatanİmİn mücadelesini veriyorum. Açİkça ifade edeyim yolunu kaybeden bir MHP var.

1- Bunlar ErdoĞan'İn yanİnda hizalandİlar. Soruyorum sana ne danİşmanlİĞİ verdiler? Çİk anlat kardeşim.

2- Sen bunlarİ ne için kullandİn? Bunlarla mİ bizi korkutmaya çalİşacaksİn. Sen kim olursan ol CHP'yi, bireylerini asla korkutamazsİn.

Bu para için mehdilik hikayeleri anlatan şirketin ve yapİlarİn karşİsİnda daha güçlü, daha kararlİ, daha cesur durmalİyİz ve duruyoruz. O nedenle gittik. Milletimiz özgürlüklerine dair bir tehditle karşİ karşİyadİr. Mütedeyyin kesimde artİk uyanmalİdİr. Karşİmİzda kendi uydurduklarİ din zİrhİna bürünmüş bir yapİ vardİr. Samimi müslümanlar bunlarİn karşİsİnda dimdik durmalİlar. Samimi müslümanlar Asrika karşİsİnda da dimdik durmalİdİrlar.

HADDİNİZİ BİLİN, KARşINIZDA CHP VAR

Mektupçu mafyalara, kendini derin devlet ilan etmiş müptezellere, milletimizin özgürlüklerini tehdit etme gafletinde bulunanlara da sesleniyorum. Haddinizi bilin. Karşİnİzda Türkiye'nin dindarlarİ, sofularİ, inançlarİ ve inançsİzlarİ vardİr. Hepsinden önemlisi karşİnİzda dimdik duran ahlaklİlarİ vardİr. Karşİnİzda CHP vardİr. Bizler mafyaya karşİ, mafyanİn artİklarİna, sarayİn çömezlerine karşİ, mafyadan medet uman siyasetçilere karşİ mücadele etmek zorundayİz.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN YIKILMASINA TEPKİ

Önce olayİ manipüle sonra provoke ederler. DoĞru ile yanlİşİ, iyiyle kötüyü, muhalif ile yandaşİ karİştİrmamİzİ isterler. Dün akşam paylaştİĞİm bir tweet vardİ. Biliyorum beyler çok rahatsİz oldu. En çok rahatsİz olanlar paralarİnİ yurt dİşİna kaçİranlar ve kaçİrmak için sİraya girenlerdir. Bunlar derhal psikolojik harp metodlarİndan birini devreye soktular.

MÜTEAHHİTE SESLENİYORUM O MAKİNALARI ÇEKECEKSİN ORADAN

Neymiş ben havalimanİn tümüyle park yapİlmasİnİ ve pistlerin hemen kİrİlmasİnİ önermişim. "Bu işte yer almİş herkese son bir lafİm olsun: Bu iş “Talimat aldİm, mecburdum. diyeceĞiniz bir iş deĞildir, bunun adİ vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksİnİz. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhiti; sana ise özel ilgi göstereceĞiz!" O müteahhite sesleniyorum o makinelerini çekeceksin oradan. Geliyoruz. Adalet, hak, hukuk, felaketleri önlemek için geliyoruz. Makineleri çek, pistlere dokunma.

26. dönem milletvekilliĞimizi yapan sayİn Gülay Yedekçi, iyi bir mimar aynİ zamanda. Bura için bir plan hazİrlamİştİ. Atatürk Kent Parkİ ve Uygarlİk Kütüphanesi olacaktİ. Çalİşmalarİn tamamİna STK'lar, uzmanlar, mühendisler, mimarlar ve bölge halkİ katİlacaktİ. Atatürk Havalimanİ'nİn binalarİ, pistleri tümüyle korunacaktİ, mücadelemiz bunun üzerinedir. Yandaşlarİn işi bu yalan dolanla kandİrmak istiyorlar.

Ben buradan milletimizi, sureti muhalif görünen saray beslemelerini de uyarİyorum. Hiç merak etmeyin sarayİn ve algİ operasyonlarİnİn üstüne gideceĞiz. YaptİĞİnİz her şeyi biliyoruz, farkİndayİz. Bu ülkenin gerçek vatanseverleri bizleriz, yemin olsun siz millete yenileceksiniz.

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim