Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Davos’ta Gündem Gİda ve Enerjide Yaptİrİm Olacak
Tarih : 2022.05.19  16:47:57
Küresel siyasete ve iş dünyasİna yön veren isimler, salgİn nedeniyle 2 yİldİr iptal edilen Dünya Ekonomi Forumu’nun İsviçre’nin Davos kasabasİnda 22-26 Mayİs'taki yİllİk toplantİsİna hazİrlanİyor.

“Toplumsal güvenin yeniden inşasİ”, “yaptİrİmlarİn kullanİmİ ve etkinliĞi”, “enerjide görünüm; krizi aşmak” ve “küresel gİda krizini önleme” gibi başlİklarİn ele alİnacaĞİ panellerin yapİlacaĞİ foruma, 50 devlet lideri, 300 hükümet temsilcisi ve yaklaşİk 2 bin 500 küresel iş dünyasİ yetkilisinin katİlmasİ bekleniyor.

Küresel siyasete ve iş dünyasİna yön veren isimler, salgİn nedeniyle 2 yİldİr iptal edilmesinin ardİndan Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) İsviçre’nin Davos kasabasİnda 22-26 Mayİs'taki yİllİk toplantİsİna hazİrlanİyor. Bu yİlki toplantİda liderler ve iş dünyasİ temsilcilerden gelecek mesajlarİn, küresel enflasyon baskİlarİnİn arttİĞİ, büyümelerin azaltİldİĞİ, jeopolitik gerilimlerin ve emtia fiyatlarİnİn yükseldiĞi bir dönemde büyük önem taşİyor.

“DÖNÜM NOKTASINDAKİ TARİH; HÜKÜMET POLİTİKALARI VE İş DÜNYASI STRATEJİLERİ”

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yİlki toplantİsİ, “Dönüm noktasİndaki tarih; Hükümet Politikalarİ ve İş Dünyasİ Stratejileri” temasİyla düzenlenecek.

Bu yİl toplantİya 50 devlet lideri, 300 hükümet temsilcisi ve yaklaşİk 2 bin 500 küresel iş dünyasİ yetkilisinin katİlmasİ bekleniyor.

Türkiye’den şu ana kadar resmi düzeyde bir katİlİmİn bildirilmediĞi toplantİya Avrupa Merkez Bankasİ (ECB) Başkanİ Christine Lagarde, Avrupa BirliĞi (AB) Komisyonu Başkanİ Ursula von der Leyen, AB Parlametosu Başkanİ Roberta Metsola, Avusturya Başbakanİ Karl Nehammer, Almanya Başbakanİ Olaf Scholz, Belçika Başbakanİ Alexander De Croo, Bulgaristan Başbakanİ Kiril Petkov, Kolombiya Devlet Başkanİ Ivan Duque, Hİrvatistan Başbakanİ Andrej Plenkovic ve Yunanistan Başbakanİ Kyriakos Mitsotakis gibi isimlerin katİlmasİ bekleniyor.

Toplantİya katİlmasİ öngörülen diĞer önemli isimler arasİnda, Irak Cumhurbaşkanİ Berham Salih, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanİ Neçirvan Barzani, İsrail Cumhurbaşkanİ Isaac Herzog, Polonya Başbakanİ Mateusz Morawiecki ve Katar Emiri şeyh Temim bin Hamed Al Sani de yer alİyor.

Bu yİlki toplantİda dünya liderlerinin ve iş dünyasİ temsilcilerden gelecek mesajlarİn, küresel enflasyon baskİlarİnİn arttİĞİ, büyüme tahminlerinin azaltİldİĞİ, jeopolitik gerilimlerin ve emtia fiyatlarİnİn yükseldiĞi bir dönemde büyük önem taşİyor.

WEF’ten yapİlan yazİlİ açİklamada bu yİlki toplantİnİn salgİnİnİn ardİndan ve Ukrayna-Rusya savaşİ nedeniyle ortaya çİkan jeoekonomik zorluklarİn tartİşİldİĞİ stratejik bir platform olarak öne çİkmasİnİn beklendiĞi belirtildi.

Açİklamada, “Derinleşen küresel sürtüşmeler, kİrİlmalar ve yüzyİlda bir görülen bir salgİn karşİsİnda, benzeri görülmemiş bu küresel şartlar, (ortaklaşa) hedef ve çözüm gerektiriyor. Toplantİnİn amacİ bu zorluklarİn üstesinden gelmek.” ifadeleri yer aldİ.

HANGİ BAşLIKLAR TARTIşILACAK?

Toplantİ kapsamİnda, “toplumsal güvenin yeniden inşasİ”, “saĞlİk sistemlerinin geleceĞinin güvence altİna alİnmasİ,” “dirençli gelecek,” “yaptİrİmlarİn kullanİmİ ve etkinliĞi”, “karbon emisyonunun sİfİr düzeyine çekilmesi”, “küreselleşmenin geleceĞi,” “enerjide görünüm; krizi aşmak”, “direncin ruhu; Ukrayna’dan sesler” ve “küresel gİda krizini önleme” başlİklİ bir dizi panel düzenlenecek.

WEF Başkanİ Klaus Schwab ise bu yİlki toplantİnİn önemini şöyle özetledi:

"Yİllİk Toplantİ, salgİn ve savaşİn bir sonucu olarak ortaya çİkan çok kutuplu bir dünya ile karakterize edilen bu yeni durumda küresel liderleri bir araya getiren ilk zirve. Siyaset, iş dünyasİ, sivil toplum ve medyadan yaklaşİk 2 bin 500 liderin bir araya gelmesi, kriz odaklİ bir dünyada sorunlarla yüzleşmek için güvenilir, gayri resmi ve eylem odaklİ bir küresel platforma duyulan ihtiyacİ gösteriyor.”

Her yİl olduĞu gibi bu yİl da 5 bin İsviçre askerinin ve güvenlik görevlisinin toplantİlarİn yapİldİĞİ alanİ yoĞun güvenlik önlemleriyle korumasİ planlanİyor.

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim